Mon. Dec 6th, 2021


Voor het geval dit nu nog niet duidelijk was, Zakk Wylde houdt echt heel erg van rock n’ roll. Hij is zelden afgedwaald in zijn vijfendertigjarige carrière, riffs en solo’s uitpompend met efficiëntie aan de lopende band. Wylde‘s kijk op het rock-‘n-roll-leven kristalliseerde zich uit in Black Label Society, zijn meest productieve band. Elf albums en twee decennia later is er niets veranderd. Een blik op de Iron Cross albumhoezen van Doom Crew Inc. vertelt je alles wat je moet weten. Dit is een Black Label Society dossier. Verwacht meer van hetzelfde.

Werkelijk, Doom Crew Inc. vondsten Black Label Society in een tragere stemming dan normaal. Lead single “Set You Free” kanalen vroeg zwarte sabbat met zijn Iommiaanse hook en meezingkoor. Wylde haalt weer een meesterlijke gitaarsolo tevoorschijn, terwijl zijn toon nadert Alice in Chains niveaus van squelchy goedheid. De teksten leunen in Wylde‘s meestal onaangeboorde christelijke kant. Er is weinig twijfel over wie hij het heeft als hij zegt:Pak mijn hand, loop met mij mee.”

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Maar bestaat er zoiets als te bekend? Het is moeilijk om momenten uit te kiezen op Doom Crew Inc. die staan ​​van de rest van Black Label Society‘s muziek. Wylde heeft zichzelf in zo’n diepe sleur gekerfd dat het onwaarschijnlijk lijkt dat hij er ooit uit zal komen. Zelfs zijn akoestische inspanningen, of de ballads waarbij hij op een piano springt om zijn country-achtige gevoelens te uiten, beginnen samen te smelten. In essentie, Doom Crew Inc. vertegenwoordigt Wylde heel erg zichzelf zijn zonder veel afwijking… wat niet erg is, maar het is ook niets nieuws.

Natuurlijk is er nooit iets mis mee om hetzelfde te blijven. de meeste van Wylde‘s helden, bands als Black Sabbath, Judas Priest, AC/DC en Donker paars, ze hebben allemaal hun naam gemaakt door consistentie. Maar zelfs die legendes (waarvan Wylde is er nu zeker één) hadden hun stagnerende plekken. Doom Crew Inc. voelt als Black Label Society‘s Ram het naar beneden of Druk op de knop – niet zo erg als onmemorabel. Het is twijfelachtig of een van de andere nummers dan “Set You Free” in de komende jaren een vaste waarde zal worden op de concertsetlist.

Dit is op geen enkele manier kritiek op Wylde‘s talent, zowel als songwriter en muzikant. Er zijn maar weinig mensen die ooit een six-string hebben opgepakt kunnen met hem wedijveren als hij eenmaal op gang is. Op “Ruins” en “Destroy/Conquer” krijgen we een glimp van de jongen die de Metal God charmeerde Ozzy Osbourne hijzelf, dezelfde jongen die het middelpunt werd van enkele van de beste metalalbums van de jaren ’90 en 2000. Het is alleen niet heel anders dan wat we de afgelopen tien jaar van hem hebben gehoord.

Op hun best, Black Label Society is een van de beste acts van metal. Ze zijn getalenteerd, energiek en erg leuk, maar in het ergste geval kunnen ze onorigineel worden. Doom Crew Inc. is geen slechte plaat, maar het neemt een lagere plek in in Black Label Societyhet algemeen klassement. De jury is er zeker niet uit Wylde Hoewel. Te oordelen naar hoe hij versnippert, heeft deze man nog genoeg benzine in de tank. Bovenal heeft hij nog steeds de tijd van zijn leven. Na 30 jaar is het moeilijk om meer te vragen dan dat.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

By admin