Mon. Dec 6th, 2021


Door Eleanor Casson, Handschriftencatalogus voor hedendaagse literaire en creatieve archieven. ‘Blijf doorgaan: Andrew Salkey vieren’ is een online evenement van de British Library dat wordt georganiseerd op het British Library Platform en dat het leven en de nalatenschap van de Jamaicaanse schrijver en dichter Andrew Salkey markeert. Bij boeking wordt kort voor het evenement een bezichtigingslink verzonden en wordt 48 uur op elk moment te bekijken na de starttijd.

Zwart-witfoto van Andrew Salkey in profiel

Aansluitend op de tweedaagse conferentie ‘Kunstenaar, mentor, vriend, activist: Andrew Salkey een man met veel hoeden Ik ben verheugd u te mogen verwelkomen op een avond vol lezingen, verhalen en gesprekken ter ere van het leven en werk van de Jamaicaanse dichter, schrijver, presentator en activist, Andrew Salkey (1928-1995). Andrew Salkey was een mede-oprichter van de Caribbean Artists Movement, een schrijver, een dichter en een leraar. Hij belichaamde de Black Radical Tradition in zijn schrijven, zijn politiek en in zijn steun aan andere creatieve individuen.

Dit evenement reflecteert op de diepte en breedte van Salkey’s werk en zijn talloze interesses met bijdragen en reflecties van zijn zoon Jason Salkey, de dichter Linton Kwesi Johnson en de schrijver, Gwen Strauss, die Salkey allebei als een vriend en mentor beschouwden. De dichter, Raymond Antrobus, vertelt over de poëzie van Salkey en hoe deze zijn eigen werk beïnvloedde en Eric Huntley, een vroege uitgever van Salkey’s werken, kijkt terug op hun vriendschap.

Details

Wanneer:

wo 8 dec 2021, 19:30 – 20:45

Prijs:

Online volledige prijs: £5,00
Online lid: £5,00

vragen:

+44 (0)1937 546546
[email protected]

Boek nu

Voor meer impressie van het archief kun je kijken op onze eerdere Engelstalige en Drama blogs zoals:

Andrew Salkey: “Te polemisch. Too Political” door Eleanor Casson, Catalogus van de Collectie

Andrew Salkey: A Man of Many Hats door Eleanor Casson, Catalogus van de Collectie

Andrew Salkey en de eerste Publishing Houses for Black Writing in Groot-Brittannië door Eleanor Casson, Catalogus van de Collectie

By admin