Mon. Dec 6th, 2021


Volgens Super Mario Bros. film co-producent Chris Meledandri, Chris Pratt zal geen Italiaans accent doen voor zijn titulaire rol van Mario. In een recent interview met TooFab, stelt Meledandri fans gerust dat Pratts vocale werk in de aankomende animatiefilm “fenomenaal” is – het klinkt misschien niet zoals je zou verwachten.

“Het enige wat ik je kan vertellen is dat de stem die hij voor ons doet in Mario fenomenaal is”, zei Meledandri. “Ja, ik kan niet wachten tot mensen het horen.” Hij liet echter sterk doorschemeren dat Pratt niet in de klassieker “It’s a-me, Mario!” stem die het publiek associeert met het Italiaanse loodgieterpersonage uit eindeloze Nintendo-games.

Dat gezegd hebbende, zal het accent op een andere, meer naar zichzelf verwijzende manier in de film worden verwerkt. “Wij dekken” [that accent] in de film, dus je zult zien dat we daar zeker naar knikken – maar dat is niet de strekking van de uitvoering in de hele film.”

De beslissing om Pratt in de rol van Mario te casten, veroorzaakte verdeeldheid. Aangezien Pratt geen Italiaan is, zou hij geneigd kunnen zijn om in versleten stereotypen te spelen. ‘Nou, als Italiaanse Amerikaan begrijp ik het. Weet je, ik begrijp de opmerkingen’, zei Meledandri. “Charlie Day, die Luigi speelt, komt eigenlijk van Italiaanse afkomst. Ja, dus dat is onze knipoog.”

Pratt wordt vergezeld door Day als Luigi, Anya Taylor-Joy als Peach, Jack Black als Bowser, Keegan-Michael Key als Toad, Seth Rogen als Donkey Kong, Kevin Michael Richardson als Kamek, Fred Armisen als Cranky Kong en Sebastian Maniscalco als Foreman Piek. De film is geproduceerd door Meledandri’s Illumination Entertainment, met: Super Mario bedenker Shigeru Miyamoto was ook als producer betrokken.

De momenteel naamloze Mario Bros. film staat gepland voor 21 december 2022 in de bioscoop.

De 10 beste filmaccenten aller tijden

Deze acteurs maakten indruk op ons met hun vermogen om buitenlandse accenten voor hun personages na te bootsen.By admin