Mon. May 16th, 2022


Core Dance is uitgeroepen tot de leidende organisatie voor het wereldwijde Fieldwork Network, een krachtig programma dat het creatieve proces ondersteunt, niet alleen voor choreografen, maar voor toneelschrijvers, componisten, dichters, vocalisten en meer.

The Fieldwork Network is een kenmerkend programma van The Field, een kunstserviceorganisatie gevestigd in New York City. Sinds 1993 heeft de veelgeprezen peer-to-peer feedbackmethode van Fieldwork duizenden kunstenaars in 10 steden over de hele wereld geholpen. Core Dance was een van de oprichters en biedt al meer dan 25 jaar twee keer per jaar veldwerk aan in Atlanta en Houston. In Atlanta zijn dansartiesten Rose Shields, Louise Runyon, Lori Teague, Blake Beckham en Ann Ritter slechts enkele die hebben deelgenomen en waardevolle ervaring hebben opgedaan.

Danser-choreograaf Rose Shields is een van de vele artiesten uit Atlanta die hebben geprofiteerd van de Fieldwork-methodologie.

“We zijn verheugd om Fieldwork over te dragen aan onze oude partner en collega Core Dance”, zegt Jennifer Wright Cook, uitvoerend directeur van The Field, in een persbericht. “We konden ons geen levendiger huis voorstellen voor dit unieke en cruciale programma.”

Sue Schroeder, mede-oprichter en artistiek directeur van Core Dance, staat bekend om haar collaboratieve, niet-hiërarchische benadering van kunst maken. Ze belichaamt het veldwerkproces met zijn peer-to-peer uitwisselingen en feedback. “Om dit op nationaal en mondiaal niveau te doen – wow, de gesprekken en ideeën zijn zo rijk”, zegt ze. In 2022 wil ze een vijfjarenvisie ontwikkelen voor de locaties van het netwerk wereldwijd. “Het creëren van deze visie en de communicatie over alle locaties wereldwijd is zo stimulerend en generatief.”

Core Dance zal artiesten de broodnodige ruimte bieden om te verbinden, samen te werken en te verkennen. Het zal alle gerelateerde gearchiveerde inhoud bevatten, verbindingen met ledensites van Fieldwork over de hele wereld vergemakkelijken en regelmatige vergaderingen houden, zowel virtueel als persoonlijk, om te werken aan een mentorprogramma voor meerdere leden.

The Field omschrijft zichzelf als een bloeiende gemeenschap voor “kunstenaars en makers: van radicaal, prachtig en bizar tot schmaltzy, opzwellend, overdreven.” Het is voor al die artiesten en meer dat The Field zijn focus verschuift naar een ambitieus Vision for Life Preparedness-programma, ontworpen om de ‘hongerige kunstenaar’-trope te verstoren en artiesten te helpen bij het plannen van hun leven op de lange termijn. En het is vanwege deze verschuiving dat het Fieldwork-initiatief overgaat naar verblijf bij Core Dance.

Een opgewonden Schroeder zegt: “Ik wil de toepassing van deze ongelooflijke methodologie hier en over de hele wereld aanwakkeren.”By admin