Sat. May 21st, 2022


Walt Disney Animation Studios brengt ons hun nieuwste geanimeerde muzikale coming-of-age fantasy-komedie, charme. Deze film werd geregisseerd door Byron Howard en Jared Bush, het team dat ons bracht Zootopia. Onze film volgt de Madrigalen, een familie die in een magische stad in Colombia woont. Alles in hun huis beweegt vanzelf en iedereen in het gezin heeft een magisch geschenk. Camilo kan van gedaante veranderen, tante Pepa kan het weer beheersen, maar Mirabel heeft geen gave. In tegenstelling tot haar familie heeft ze geen krachten, maar wanneer ze ontdekt dat de magie mogelijk wordt bedreigd, besluit ze deze voor haar familie te bewaren.

Dit is Disney’s tweede animatiefilm van het jaar daarna Raya en de laatste draak, maar dit is hun eerste musical sinds 2019 Bevroren II. En dit is Lin Manuel-Miranda’s derde filmsoundtrack van het jaar daarna In de Hoogten en Vivo, dus het is tijd om je vast te pinnen voor een prachtige animatiefilm die alle harten van een Disney-film zal raken. Dit is niet een van de beste films die Disney heeft gemaakt, maar er zijn zoveel kwaliteiten aan deze film waar iedereen van kan genieten.

Het mag geen verrassing zijn dat deze film prachtige animaties heeft. Disney’s 3D-animatie is de afgelopen jaren zo geëvolueerd en wordt volledig weergegeven in deze film, omdat we fantastische beelden en kleuren krijgen die van het scherm spatten. Bovendien is het een levendige, energieke film die alleen maar wordt versterkt door zijn status in het muziekgenre. De manier waarop het huis beweegt, is vaak op het ritme van de muziek, en het zorgt voor een aantal uitstekend gemaakte sequenties door de hele film heen.

De manier waarop de personages zijn geschreven is ook interessant. charme heeft veel karakters, maar het weet de karakters precies de juiste hoeveelheid schermtijd te geven terwijl de focus op onze hoofdpersoon, Mirabel, blijft. Zoveel personages voelen aan als mensen die we in het echte leven zouden kennen, en het kan zelfs gemakkelijk zijn om de personages aan onze familieleden te binden. Mirabel is ook heerlijk eigenzinnig en raar, voelt zich anders dan Disney-prinsessen en brengt haar eigen soort charisma naar de tafel. Ze is een uitstekende hoofdpersoon, zeer goed geportretteerd door Stephanie Beatriz.

Ook John Leguizamo doet het prettig als Bruno, de oom van Mirabel die in de toekomst kan kijken. Hij brengt de perfecte hoeveelheid komische noot in de film en voegt goed getimede humor toe aan zijn scènes. We hadden ook Diane Guerrero als Isabela, de oudere zus van Mirabel. Isabela’s status als perfect en succesvol creëert een fascinerende, goed gerealiseerde dynamiek tussen de twee die uiteindelijk tot een bevredigende conclusie leidt. Ten slotte is Mirabels relatie met Abuela Alma het emotionele centrum van de film. Het zorgt voor een aantal ongelooflijk goed geschreven scènes van spanning tussen deze twee karakters, terwijl het ook ergens mooi en verdrietig leidt. Want wanneer de film ingaat op echte tragedies rond Colombianen, beginnen de waterwerken te stromen en de manier waarop de film met dit onderwerp omgaat, werkt boekdelen.

De zwakste schakel van de film is, verrassend genoeg, de muziek. Hoewel Miranda’s uitstekende songwriting hier te zien is, kunnen de nummers een beetje overgeproduceerd aanvoelen, en er is geen opvallend muzikaal nummer omdat ze allemaal aanvoelen als de slagroom op onze milkshake, in plaats van een ingrediënt dat de shake zoeter maakt. Echter, charme blijft een absoluut genot dat grappig, verdrietig en hartverwarmend weet te zijn, en het kan ons met onze voeten doen tikken op het ritme van de goed gechoreografeerde muzikale nummers.

SCORE: 7/10

Zoals het beoordelingsbeleid van ComingSoon uitlegt, komt een score van 7 overeen met ‘Goed’. Een geslaagd stukje entertainment dat de moeite van het bekijken waard is, maar misschien niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

By admin