Sat. May 21st, 2022


Een tiende persoon is overleden aan verwondingen opgelopen tijdens het Astroworld Festival afgelopen weekend. De negenjarige Ezra Blount is zondag overleden, volgens een verklaring van de advocaat van zijn familie.

“De familie Blount rouwt vanavond om het onbegrijpelijke verlies van hun dierbare jonge zoon”, zei de advocaat van de familie Blount, Ben Crump, in een verklaring. “Dit had niet het resultaat mogen zijn van het meenemen van hun zoon naar een concert, wat een vreugdevol feest had moeten zijn. Ezra’s dood is absoluut hartverscheurend. We zijn toegewijd aan het zoeken naar antwoorden en gerechtigheid voor de familie Blount. Maar vanavond zijn we solidair met de familie, in verdriet en in gebed.”

Blount zat op de schouders van zijn vader tijdens de hoofdact van Travis Scott op vrijdagavond toen de twee plotseling vast kwamen te zitten in een massale menigte. Tijdens de chaos viel Blounts vader flauw en viel zijn zoon op de grond, waar hij werd geschopt, betrapt en vertrapt.

Blount liep ernstige verwondingen op aan zijn lever, nier en hersenen, waardoor hij een hartstilstand kreeg. Artsen brachten de jongen in een medisch geïnduceerde coma om de hersen- en hartfunctie te minimaliseren in de hoop de zwelling te verminderen. Helaas bezweek de jongen zondag aan zijn verwondingen.

Voorafgaand aan het overlijden van Ezra heeft de familie Blount een rechtszaak aangespannen tegen Travis Scott en Live Nation, de producenten van Astroworld. Er was ook een GoFundMe opgericht om de kosten van Blounts medische rekeningen te dekken. Zondagavond had de familie bijna $ 70.000 aan donaties opgehaald.

De politie onderzoekt de omstandigheden die hebben geleid tot de menigtetoename, die het leven kostte aan negen andere mensen, variërend in leeftijd van 14 tot 27. Eerder deze week werd Bharti Shahani, een 22-jarige student aan de Texas A&M University, de negende slachtoffer te overlijden.

Travis Scott heeft aangeboden de begrafeniskosten voor alle slachtoffers te dekken en biedt gratis begeleiding aan de festivalgangers die door de tragedie zijn getroffen.By admin