Mon. Dec 6th, 2021


Intrekbaar zwaard! Afbrokkelende klokkentoren! Illegale veiling in een wijnkelder! Niet bepaald het eerste waar je aan denkt als scherpschutter Hawkeye zijn eigen Disney+ show krijgt. Marvel’s nieuwste intrede in episodische verhalen volgt de helderziende Kate Bishop terwijl ze samen met de gepensioneerde Avenger een nieuw burgerwachtleven navigeert terwijl hij probeert voor Kerstmis terug te keren naar zijn familie. Onnodig te zeggen, dit Haviksoog Seizoen 1 Aflevering 1 samenvatting bevat spoilers voor zowel de show als gerelateerde films.

VERWANT: Hawkeye Episodes 1 & 2 Review: een leuk horloge voor de feestdagen

Als een korte samenvatting van ons eigen, titulaire personage Clint Barton’s optredens in de MCU zijn behoorlijk talrijk en het is de moeite waard om de films waarin hij een belangrijke rol heeft gespeeld te bekijken. Voor het eerst getoond gericht op de God van de donder in de eerste Thor film, kreeg Hawkeye een hoofdrol als gehersenspoelde antagonist in De Wrekers voordat we samen met onze oorspronkelijke groep helden vochten in de Slag om New York. In Avengers: Age of Ultron, wordt getoond dat een nu gepensioneerde Hawkeye een gezin heeft, een die hij verliest aan de Thanos-snap in de volgende film. Maar het is allemaal goed! Hij krijgt zijn gezin weer binnen Avengers: Eindspel en nu heeft hij zelfs zijn eigen show. Natuurlijk is de dood van zijn beste vriend en vertrouwde partner Black Widow nog vers en is de nasleep grotendeels onontgonnen.

De oorsprong van een held

Flashback tijd! Het is 2012, we zijn in New York, en een jonge Kate Bishop luistert naar haar ouders die ruzie maken over hun woonsituatie en dergelijke. Een snel van hart tot hart met haar vader en een succesvolle poging van een moeder om contact te maken met haar dochter en we worden geconfronteerd met explosies buiten het luxe appartement. Ja, we zitten midden in de Chitauri-invasie, de strijd die de Avengers samenbracht. Een uitzinnige Kate is bijna geroosterd door een inkomende aanval, maar een redding van niemand minder dan Hawkeye zorgt voor een idool in haar ogen.

Niet iedereen had zoveel geluk. Terwijl Kate’s moeder, Eleanor, erin slaagde naar binnen te duiken en Kate uit het afbrokkelende gebouw te halen, was haar vader helaas een slachtoffer. De twee rouwen om hun verlies op de begrafenis en Kate’s hernieuwde kracht wordt geboren wanneer ze om een ​​pijl en boog vraagt.

Heden – Kate

Wie zou niet de klokkentoren willen snipen in het midden van een besneeuwde winternacht als je het ongelooflijke vermogen had om dit te doen? Dat is precies wat Kate, nu een volwassene, van plan is. Voordat ze gepakt wordt, laat ze de bel dwars door de toren naar beneden vallen.

Later arriveert Kate bij haar moeder, waar het nieuws over de ondergang van de klokkentoren meer dan de oren van de ouders heeft bereikt. Het is een hoge rekening om dat te laten repareren, maar maak je geen zorgen! De bisschoppen zijn behoorlijk rijk. Voordat zowel Kate als haar moeder naar een liefdadigheidsveiling gaan, komt een man genaamd Jake de kamer binnen, tot ongenoegen van Kate.

Op de veiling praat een smoking-dragende Kate met de rijke koppige Armand, die onthult dat Eleanor en Jack gaan trouwen. Veel personages zijn tot nu toe niet blij met nieuwe informatie! Nadat een niet al te opgewonden Kate haar moeder confronteert, zet ze een stap naar buiten waar ze een nieuwsgierige hond ziet. Willekeurig, maar zal later belangrijk zijn!

Terug binnen is Kate terug naar haar oude gewoontes om haar moeder en Armand af te luisteren tijdens een gespannen gesprek. Gemakshalve gekleed als iemand die gemakkelijk voor serveerster kan worden aangezien, volgt Kate Armand naar een wijnkelder waar een geheime veiling plaatsvindt. Ten eerste, een enorme schedel! Na een aanvaring met de hoofdkelner, weet Kate zich uit argwaan te manoeuvreren. Ze ziet een paar Russisch sprekende jongens die iets duisters doen in de kamer ernaast, en dan gaat ze terug naar de veiling waar Amrad en Jack bieden op een intrekbaar Ronin-zwaard.

Net als het Ronin-pak wordt opgesteld als het volgende item, wordt een nabijgelegen muur door een explosie afgebroken en wordt de hele wijnkelder in chaos gestort. Temidden van de paniek veegt Jack het zwaard van de vloer en Kate grijpt het Ronin-pak vast. Terwijl gemaskerde mannen hun geweren op Armand en Jack richten, begint een Kate in pak met capuchon rond te vliegen en vijanden één voor één uit te schakelen. Ontsnapt door het nieuw gevormde gat in de muur, komt Kate naar buiten waar die boef van een hond van vroeger aan het been van de ontsnappingschauffeur trekt. Kate jaagt de grote pupper de drukke straten in waar ze hem redt van inkomend verkeer. Duidelijk een held.

Heden – Clint

Elders is de Rodgers-musical die de gebeurtenissen van de eerste Avengers-film uitbeeldt volledig van kracht en wie is er nog meer in de menigte behalve Clint Barton en zijn familie? Nadat hij op een paar inconsistenties heeft gewezen, zoals de opname van Ant-Man, stuurt een ontmoedigende close-up van de Black Widow-actrice Clint in een staat die hem ertoe brengt het theater uit te lopen. Clint, die nu een nieuw hoortoestel draagt, heeft een lief momentje met zijn dochter die weet wat er aan de hand is. De rest van de familie stapt uit en ze verlaten de musical halverwege voor wat lekkers. Tijdens het diner wordt een telefoontje met moeder opgevolgd door de ober die de Bartons laat weten dat hun maaltijd van het huis was. Clint was niet blij.

Tegen het einde van de aflevering keert het gezin terug naar hun hotel, waar ze van plan zijn in te pakken om voor Kerstmis thuis te komen. Een nieuwsbericht behandelt de explosie op het liefdadigheidsgala en toont ook een glimp van Kate in het Ronin-pak. Wat is dit? Heeft Clint problemen? Aha, dat klopt. Terwijl zijn familie uit het leven werd gerukt, ging Hawkeye op een andere burgerwachtroute als de gemaskerde Ronin.

Een ontmoeting van twee boogschutters

Terug in haar appartement voedt Kate haar nieuwe metgezel met een heerlijk stuk overgebleven pizza. Haar nacht is nog niet voorbij. Kate breekt in in het landhuis van Armand om meer aanwijzingen te zoeken. Ze heeft een idee, oké! Armands dode lichaam ligt onder een plas bloed op het vloerkleed in de woonkamer. Kate boekt het daar weg voordat de aankomende meid de plaats van de misdaad ziet.

Weer buiten wordt Kate in het nauw gedreven door de groep gangsters die de wacht houdt sinds ze de overval op het gala heeft verpest. Nadat hij in het nauw is gedreven in een auto, verschijnt een mysterieuze kracht om te voorkomen dat de boeven door de ramen crashen. En kijk eens aan, het is Clint! Hij grijpt haar uit de auto en scheurt het masker af. Zij kent hem, maar hij haar niet. Klaar is kees!

Het gaat snel in de wereld van Haviksoog en de exclusieve show van Disney+ zal elk van de zes afleveringen wekelijks uitbrengen. Bekijk elke aflevering van Haviksoog, samen met onze gedetailleerde samenvatting, elke woensdag.

By admin