Mon. May 16th, 2022


In het verslag van het festival, een paar connecties met RogerEbert.com gebeurde, zoals toen Chris Bergoch zich zijn associatie met Roger Ebert herinnerde als ontvanger van een filmrecensie. In de film “Passing” draagt ​​Chaz Ebert haar producentenhoed voor de film omdat ze een uitvoerend producent is, een feit dat ik ontdekte na het vertonen van de film.

Voordat ik “Red Rocket” vertoonde, had ik de kans om met Bergoch te spreken; hij vertelde me dat Roger Ebert de eerste film die hij samen met Sean Baker schreef, “Starlet”, in 2012 had beoordeeld. “Het was een eer, als een droom die ik had toen ik opgroeide,” zei hij. De jonge Chris zou bij zichzelf denken: “Op een dag wil ik films maken, en misschien zullen Siskel en Ebert ze recenseren! En dus, toen ‘de’ Roger Ebert ‘Starlet’ recenseerde, en het was een positieve recensie, dacht ik dat het gewoon geweldig! Ik zou het geweldig vinden om zelfs maar een vreselijke recensie van hem te krijgen, “herinnerde Bergoch zich.

In de film “Passing” spelen Ruth Negga, Tessa Thompson en Alexander Skarsgård. Geregisseerd en geschreven door debuutfilmmaker Rebecca Hall, is het nauw gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1929 van Nella Larsen. “Passing” vertelt het verhaal van een Afro-Amerikaanse vrouw die tegen haar man heeft gelogen over haar afkomst en haar leven leidt als een blanke. De zwart-witfilm vangt de essentie van de late jaren twintig, tijdens Prohibition. De film gaat over twee middelbare schoolvrienden van in de dertig; hun hoop en dromen worden verkend, samen met hun hernieuwde vriendschap. “Passing” is genomineerd voor vijf Gotham Independent Film Awards.

Ik hield echt van deze film. De textuur is rijk van toon en visueel aantrekkelijk, en de score is ook uitstekend. Tot op heden zijn de optredens van Negga en Thompson enkele van mijn favorieten van het jaar; de dames stapten terug in de tijd terwijl ze zich onderdompelden in hun rollen. Hall heeft een prachtige film gemaakt waarin vriendschap en liefde centraal staan.

Emerman en Marshall waren blij met de kwaliteit van de films, de grote opkomst en de genereuze sponsors die optraden en zeiden: “We waren verheugd dit jaar nieuwe partnerschappen te verwelkomen met bedrijven als Damn Good Food en Snark Media en een grotere deelname van Coca-Cola Durham en meer. Dit soort partnerschappen zullen de sleutel zijn naarmate we ons vijfde jaar ingaan in het creëren van nieuwe opwindende programma’s en evenementen.”

By admin