Mon. May 16th, 2022


Joshua Robinson (hij/hem) is een zwarte artiest/acteur/theatermaker en volgt een master’s degree aan Rose Bruford College of Theatre and Performance in het Verenigd Koninkrijk, waar hij al zijn BFA in theaterkunsten heeft behaald aan de University of Massachusetts Boston. Hij werd voor het laatst in Londen gezien als Claudio in Shakespeare’s Measure for Measure en als Warren in Albatross van Isley Lynn. Hij schreef, nam en produceerde onlangs een mini-album waarin hij zijn leven beschrijft terwijl hij opgroeide als een jonge zwarte jongen in een blanke buitenwijk, en hij werkt momenteel aan een zelfgeproduceerde strip en bijbehorende animatie, die begon als zijn masterscriptie. Zijn belangrijkste artistieke focus is om de minder bekende verhalen van zwarte/minderheidsgroepen in Amerika te belichten via meerdere vormen van media en entertainment. Hij streeft ernaar bruggen te bouwen en empathie op te wekken tussen mensen die misschien van hetzelfde ras zijn maar verschillende achtergronden hebben, en zijn werk viert de gevoelens en perspectieven die ons samenbinden, hoe lelijk die overeenkomsten ook zijn. Joshua is opgewonden om zijn werk met HowlRound te beginnen en zijn tanden te zetten in de waardevolle inspanningen van het initiatief.

Verwelkom samen met ons Joshua in het team!By admin