Sat. May 21st, 2022


Na de tragedie van het hiphopconcert van vorige week, heeft Astroworld, waarbij negen mensen in de leeftijd van 14 tot 27 jaar verpletterd achterbleven, de veiligheid van het publiek opnieuw in de schijnwerpers gezet. Vooruitlopend op Lamb of God’s grote festivaloptreden in Welcome to Rockville, wilde frontman Randy Blythe een paar dingen duidelijk maken.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Hij plaatste deze basisgids over hoe je de mensen op het podium op de juiste manier kunt vertellen dat ze de show moeten stoppen omdat iemand hulp nodig heeft:

Vanavond speelt mijn band @lambofgod voor duizenden mensen op het @welcometorockville festival in Florida. In het licht van de doden op het Astroworld Fest in Houston, post ik wat praktische informatie. Ik zal niet met terugwerkende kracht het hele Astroworld-gebeuren in een stoel leunen – het volstaat om te zeggen dat er op veel manieren VEEL shit is misgegaan. Ik geloof echter dat het geld uiteindelijk stopt met de persoon die de microfoon vasthoudt – iedereen die mijn verhaal kent, weet dat ik een zeer trieste, persoonlijke ervaring heb met het niet stoppen van een uit de hand gelopen show – het is iets dat ik met me mee zal dragen naar mijn graf. Een woordvoerder zijn voor veiligere shows is zowel mijn verantwoordelijkheid als een goede man en de vervulling van een persoonlijke belofte die ik heb gedaan aan de familie van een dode fan. DUS TOT DAT EINDE:

#1) Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat vanuit het perspectief van de artiest op het podium van een groot festival, het HEEL MOEILIJK kan zijn om te zien of er iets mis is gegaan in het publiek – het geluid van de muziek, het gebrul van de menigte, de licht in je gezicht, de duizenden mensen die allemaal tegelijk bewegen – het maakt het erg moeilijk om vast te stellen of er een probleem is of dat mensen gewoon plezier hebben.

Als iemand gewond is, schreeuwen “STOP DE SHOW!” bij de band op het podium werkt niet echt, want tenzij het hele publiek dat zingt, gaat het gewoon op in al het lawaai.

Verwoed met je handen in de lucht zwaaien helpt ook niet echt – het lijkt gewoon meer beweging in een zee van beweging.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Wat helpt het publiek om een ​​artiest te laten weten dat er iets mis is gegaan in het publiek?

EEN SIGNAAL. Hier zijn 2 signalen die ik persoonlijk vanaf het podium heb gezien en die me hebben laten weten dat er iemand gewond was geraakt in de menigte. We hebben toen de show VOLLEDIG STOPGEZET totdat die persoon kon worden verwijderd:

A) armen in een “x” boven je hoofd gehouden (foto 1). Dit is een vrij universeel signaal dat STOP betekent.

B) het “time-out”-signaal (foto 2 vingertoppen van de ene hand in de palm van de andere gestoken)

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Als ik verschillende mensen deze signalen in een menigte samen heb zien doen, ziet het er ANDERS uit dan alle anderen, en ik weet dat er iets mis was.

2) als iemand valt, raap hem dan op. Zo doen WIJ dat in ONZE GEMEENSCHAP.

Genoeg gezegd.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.By admin