Tue. May 17th, 2022


Het Martin E. Segal Theatre Centre presenteert SEGAL TALKS over het cureren, produceren en presenteren van theater en performance in tijden van corona met Basil Jones (Zuid-Afrika) livestreaming op het wereldwijde, op commons gebaseerde, peer-produced HowlRound TV-netwerk op woensdag 17 november 2021 om 9.00 uur PST (San Francisco, UTC -8) / 11.00 uur CST (Chicago, UTC -6) / 12.00 uur EST (New York, UTC -5) / 17.00 uur GMT (Londen, UTC +0) / 18: 00 CET (Berlijn, UTC +1).

Een gigantische marionet van een negenjarig vluchtelingenmeisje Amal reisde 8.000 km van de grens tussen Turkije en Syrië door Europa naar het VK. Het Good Chance-team achter The Jungle, de gevierde dramatisering van het vluchtelingenleven in Calais, werkte samen met de makers van de War Horse-poppen om een ​​van de meest ambitieuze openbare kunstwerken ooit te maken.

De wandeling dramatiseerde de verhalen van vluchtelingenkinderen aan de hand van een 3,5 meter hoge pop, Little Amal, die van de Syrische grens door Turkije, Griekenland, Italië, Zwitserland, Duitsland, België en Frankrijk reisde op zoek naar haar moeder. Meer dan 70 steden, dorpen en steden verwelkomden Little Amal met kunst, van grote straatfeesten en stadsoptredens tot meer intieme gemeenschapsevenementen. Zelfs de paus verwelkomde haar.

In juli arriveerde Little Amal op het Manchester International Festival, waar ze het middelpunt werd van een grootschalig participatief evenement. Het productieteam bestaat uit regisseur Stephen Daldry, die zei dat het een “reizend festival van kunst en hoop” en het “meest ambitieuze openbare kunstevenement” ooit zou worden.

We vragen met de New York Times: “Vier maanden, 5.000 mijl … Zijn er in een politiek verdeeld continent van gedachten veranderd?”

Basil Jones is de mede-oprichter en uitvoerend producent van Handspring Puppet Company. Jones voltooide zijn BFA aan de Universiteit van Kaapstad, waar hij zijn toekomstige echtgenoot Adrian Kohler ontmoette. In 1990 richtte Jones een non-profit NGO Handspring Trust op, die het bekroonde Spider’s Place produceerde, een innovatieve, multimediale wetenschappelijke onderwijsserie voor tv, radio en strip, gericht op jonge leerlingen uit kansarme milieus. Hij heeft de Handspring Awards for Puppetry in het leven geroepen, die het ontwerp, de regie en de uitvoering van poppen in Zuid-Afrika erkennen en aanmoedigen. De Handspring Trust is betrokken bij een aantal projecten in stedelijke en landelijke gebieden, waarbij poppenspel wordt gebruikt om jongeren op te leiden en te versterken en gemeenschappen samen te brengen door middel van straatparades en optredens. Hij spreekt en schrijft over poppenspel en is zeer geïnteresseerd in het kweken van een internationale dialoog over het theater van objecten. Hij ontving de Naledi Executive Directors Award 2012, een lifetime achievement award van Tshwane University 2006 en een eredoctoraat in de literatuur van UCT 2012.By admin