Mon. May 16th, 2022


Noorse black metal legendes Mayhem en Zweedse black metal veteranen Watain werken samen voor een co-headliner 2022 Noord-Amerikaanse tour. De zwartgeblakerde speedmetalband Midnight zal als support dienen.

De tour, genaamd “The Sanguine Sodomy of North America”, begint op 7 maart in San Francisco en loopt tot en met een show op 3 april in Joliet, Illinois. Tickets gaan aanstaande vrijdag (19 november) in de verkoop via Ticketmaster, met pre-sales vanaf donderdag.

In een persbericht verklaarden de twee headliners: “Mayhem en Watain zijn verheugd aan te kondigen dat wat in de geschiedenis bekend zal worden als de optimistische sodomie van Noord-Amerika in het voorjaar van 2022 zal plaatsvinden, met onze beide bands op de roer en met de beruchte Midnight die ons als speciale gasten vergezelt.

Ze voegden eraan toe: “Hierbij nodigen we al onze Noord-Amerikaanse vrienden en vijanden uit om de terugkeer van Duisternis en Kwaad naar jullie landen te vieren, en om met ons mee te doen aan wat voorbestemd is om een ​​legendarische hel van een tour te worden!”

Watain onthulde ook dat ze hun tot nu toe titelloze zevende album hebben ingepakt voor een release in het voorjaar van 2022.

Mayhem heeft ondertussen het geweldige 2019-album uitgebracht Demon, die de nummer 1 plek opnam Zwaar Gevolg‘s lijst van de Top Metal + Hard Rock Albums van dat jaar.

Terwijl hij dat album promootte, onthulde Mayhem’s Necrobutcher exclusief aan ons dat hij op weg was om bandlid Euronymous zelf te vermoorden op de avond dat de gitarist in plaats daarvan berucht werd vermoord door Varg Vikernes.

Bekijk hieronder het volledige reisschema voor Mayhem en Watain’s co-headliner 2022 Noord-Amerikaanse tournee, gevolgd door ons eerder genoemde interview met Mayhem. Koop hier tickets en koop een van onze “Hell’s a Beach” T-shirts of hoodies om je look voor de show compleet te maken.

Mayhem en Watain 2022 Tourdata met middernacht:
03/07 – San Francisco, CA @ The Regency Ballroom
03/08 – Los Angeles, CA @ The Wiltern
03/09 – Phoenix, AZ @ The Nile Theatre
03/11 – Salt Lake City, UT @ The Depot
03/12 – Denver, CO @ The Summit Music Hall
03/14 – Dallas, TX @ Amplified Live
03/15 – Austin, TX @ Mohawk
03/16 – Houston, TX @ White Oak Music Hall
03/18 – Atlanta, GA @ Maskerade
03/19 – Tampa, FL @ Orpheum
03/20 – Charlotte, NC @ The Underground
03/22 – Montreal, QC @ Club Soda
23/03 – Toronto, ON @ The Phoenix
03/25 – Worcester, MA @ The Palladium
03/26 – New York, NY @ Irving Plaza
27/03 – New York, NY @ Irving Plaza
03/29 – Baltimore, MD @ Baltimore Soundstage
03/30 – Pittsburgh, PA @ The Roxian
03/31 – Detroit, MI @ The Majestic
01/04 – Chicago, IL @ The Vic
04/02 – Minneapolis, MN @ Skyway Theater
04/03 – Joliet, IL @ The Forge

Mayhem Watain-tourBy admin