Mon. Dec 6th, 2021


Inktvis Spel misschien een sensatie over de hele wereld, maar het hebben van een exemplaar in Noord-Korea kan je blijkbaar in de problemen brengen. In feite is naar verluidt een Noord-Koreaanse man ter dood veroordeeld wegens zijn vermeende smokkel van exemplaren van de populaire Netflix-serie naar het land, in strijd met een onlangs aangenomen wet met betrekking tot de “eliminatie van reactionair denken en cultuur”.

Volgens Radio Free Asia heeft de vermeende smokkelaar “een kopie van” Inktvis Spel naar Noord-Korea terug uit China en verkocht USB-flashstations met de serie” aan een groep studenten. Hij was ook niet de enige die zwaar werd gestraft in de zaak, waarbij een student die naar de show zou hebben gekeken een levenslange gevangenisstraf kreeg, “terwijl zes anderen die de show hebben gezien zijn veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid.” Zelfs enkele leraren en beheerders van de school waar de studenten naar toe gingen, “zijn ontslagen en worden verbannen om in afgelegen mijnen te werken.” Allemaal om naar een televisieprogramma te kijken.

De recente Zuid-Koreaanse serie is gemaakt door Hwang Dong-hyuk en werd al snel de meest bekeken serie van Netflix in de geschiedenis. Volgens de site staat het nog steeds in de top 10 van meest bekeken shows op de dienst in 82 landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Egypte, Zuid-Afrika, Japan en Zuid-Korea . Radio Free Asia beweert dat de show en het verhaal van wanhopige mensen die een reeks van leven of dood spelen spelen voor een enorme geldprijs “resoneert met Noord-Koreanen in riskante beroepen en onzekere posities.” Gezien het feit dat de veroordeelde smokkelaar in de zaak naar verluidt ter dood zal worden veroordeeld door een vuurpeloton, kunnen we wel begrijpen waarom.

10 Squid-speldetails die je misschien hebt gemistBy admin