Mon. Dec 6th, 2021Er gebeurt deze kerst iets vreemds in het Eenhoorn Theater… Een paar hyena’s proberen zichzelf voor te doen als mens en wonen in een huis! Ze zijn meneer en mevrouw Bold geworden, nadat ze van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het leven te nemen van een paar ongelukkige toeristen in Tanzania die een hongerige krokodil hebben aangevallen, en ze leven nu gelukkig met hun pups, Bobby en Betty, in Teddington. Het is lastig om zich als een mens te gedragen, maar ze houden hun verschil met succes geheim totdat op een dag meneer McNumpty, hun knorrige buurman erachter komt, en een oogje begint te houden…

BeoordelingExcellent

De kinderen zullen uit hun dak gaan voor deze leuke, harige productie, met heel veel gelach en superliedjes!

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!

Er is iets vreemds aan de hand bij de Eenhoorn Theater deze kerst… Een paar hyena’s proberen zichzelf voor te doen als mens en wonen in een huis! Ze zijn meneer en mevrouw Bold geworden, nadat ze van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het leven te nemen van een paar ongelukkige toeristen in Tanzania die een hongerige krokodil hebben aangevallen, en ze leven nu gelukkig met hun pups, Bobby en Betty, in Teddington. Het is lastig om zich als een mens te gedragen, maar ze houden hun meningsverschil met succes geheim tot op een dag meneer McNumpty, hun norse buurman, erachter komt en een oogje begint te houden op hen en hun menselijke vriend, Minnie. Later, tijdens een reis naar het safaripark, komen ze terecht in een avontuur vol actie om een ​​oudere hyena, Tony, te redden die dreigt te worden ingeslapen. Als hij bij hen komt wonen, verandert hun relatie met meneer McNumpty volledig!

Geschreven door Julian Clary, The Bolds is een hilarisch verhaal over acceptatie, en hoe we mensen niet op uiterlijk moeten beoordelen. Zijn scherpe script is parmantig, eigenzinnig en verrassend, biedt volop gelegenheid voor plezier en participatie, waar het publiek om gaat huilen van het lachen. De geweldige ensemble cast geeft een zeer gepolijste uitvoering, blinkt uit in dans, close harmony zang en toilethumor in gelijke mate. Hyena’s houden van lachen, en het publiek kan het niet helpen, maar doe mee wanneer David Ahmed, terwijl de onstuitbare Mr Bold massa’s goedkope vadergrappen maakt om ons aan het giechelen te krijgen. Amanda Gordon is fantastisch als mevrouw Bold – en wat een stem! In de tussentijd, Mae Munuo en Sam Swann terwijl de tweeling een enorme dynamiek, energie en humor op het podium brengt. Het is hun vriend Minnie, gevoelig gespeeld door Liefdadigheid Beddu-Addo, die een ingetogen ontroering aan het verhaal toevoegt en ons eraan herinnert dat de meest gewoon uitziende mensen niet per se een rechtlijnig leven hebben als je stopt om te kijken.

James Knoop‘s innovatieve, flexibele set werkt briljant samen met Anna Watson‘s uitstekende lichtontwerp, dat ons feilloos van de vlaktes van Afrika naar de keukens van de buitenwijken brengt, een rijdende auto en zelfs ondergronds, waarbij kleur en beweging worden gebruikt voor een opwindend effect.

De livemuziek en liedjes van Julian Clary en Simon Wallace de actie echt voortstuwen, waarbij het publiek de gelegenheid krijgt om te klappen en mee te zingen. Er is hier zoveel plezier te beleven, met muziekstijlen van music hall tot rock and roll – zeker voor elk wat wils. Clary is ook heerlijk aanwezig in voice-overs voor de show en in een scène in het safaripark, waar hij meer giechelt door te klagen over de blauwe Honda van de Bolds.

Zoals alle goede kerstshows zijn een paar regels subtieler voor de volwassenen dan voor de kinderen. Sam Pay als de wonderbaarlijk ellendige Mr McNumpty en John Trenchard als schattige oom Tony doet het geweldig om een ​​strak gezicht te houden bij het leveren van een paar ondeugende, under-the-radar-referenties; maar het is allemaal gedaan in de best mogelijke smaak.

Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat we allemaal echt klaar zijn voor een beetje plezier deze kerst, dus breng het gezin naar de Eenhoorn om te genieten van veel gelach en een goed ouderwets liedje met de Bolds. Je weet dat je het wilt…

Geschreven en aangepast voor het podium door Julian Clary
Nummers van Julian Clary en Simon Wallace
Arrangementen en toneelmuziek van Simon Wallace
Geregisseerd door Lee Lyford
Ontworpen door James Button
Lichtontwerp door Anna Watson
Geluidsontwerp door Dinah Mullen
Choreografie door Natasha Harrison
Adjunct-directeur Ewa Dina
Fight Regisseur Bethan Clarke

The Bolds speelt tot en met 31 december in Unicorn Theatre, inclusief sociaal afstandelijke en ontspannen optredens. Kijk op de website van Unicorn Theatre voor meer details en boekingen, via onderstaande link.By admin