Mon. May 16th, 2022


Hoe moeilijk het ook is voor ons Olds om te geloven, Harry Potter en de steen der wijzen kwam deze maand 20 jaar geleden uit. (In feite is het morgen 20 jaar geleden in de VS geopend.) De versie van de film die op 16 november 2001 in de bioscoop verscheen, had een speelduur van 152 minuten, wat behoorlijk lang is voor een kinderfilm. Maar de eerste ruwe versie van de film van regisseur Chris Columbus was nog langer.

Volgens Columbus besloeg deze vroege ruwe versie drie volle uren en omvatte een of twee personages die volledig waren verwijderd uit de definitieve, vrijgegeven versie, zoals de geest Foppe. In een interview met TheWrap legde Columbus uit dat hij wist dat de film werkte, want toen ze een preview van de drie uur durende versie voor het publiek vertoonden, zeiden de ouders achteraf dat het te lang was, de kinderen zeiden dat het te kort was. Ik dacht, nou ja, de kinderen hebben vermoedelijk een kortere aandachtsspanne, dus dit is maar goed ook.”

Columbus was het ook eens met TheWrap toen ze voorstelden dat Warner Bros. deze drie uur durende versie van de film zou uitbrengen. “We moeten Foppe terug in de film plaatsen, die uit de film is geknipt!” zei Columbus.

Gezien hoe efficiënt (of meedogenloos) Warners de Harry Potter franchise door de jaren heen, het is nogal verrassend dat ze heb niet probeerde deze langere versie uit te brengen als een “director’s cut” of “ultieme versie”. Hoeveel miljoenen dollars verdiende New Line met de Extended Editions van? In de ban van de Ring? Toegegeven, dat was tot op zekere hoogte een ouder publiek – kleine kinderen willen misschien niet drie uur zitten Harry Potter- maar het is moeilijk te geloven dat hardcore Hogwarts-fans niet zouden betalen voor een Blu-ray hiervan. Als er een publiek was voor de Snyder Cut, moet er ook een publiek zijn voor de Foppe Cut.

Dvd’s en Blu-rays die nog steeds erg waardevol zijnBy admin