Mon. Dec 6th, 2021De terugkeer van de Jinkx & DeLa Vakantieshow, Live! is een meer dan levensgroot spektakel van drag, komedie en sociaal commentaar. Ik was vooraf een fan van zowel Jinkx Monsoon als BenDeLaCreme (DeLa), maar hun prestatievaardigheden maken deze show leuk, zelfs voor degenen die hun eerste ervaring met drag hebben. Nadat ik eerder de online show van 2020 van het duo had gezien, was ik diep onder de indruk van het vermogen van schrijver en producer BenDeLaCreme om het concept van de vakantieshow nieuw leven in te blazen. Wees gewaarschuwd: deze show is niet veilig om te werken! Een running gag is Jinkx’ voorliefde voor grove seksgrappen, die contrasteren…

BeoordelingOnmisbaar!

Fa-la-la fantastisch! Jinkx en Dela zijn echt de crème de la crème. Dit sublieme seizoensspektakel trakteert ons op ondeugend, aardig en heel veel pit.

Gebruikersbeoordeling: Wees de eerste!

De terugkeer van de Jinkx & DeLa Holiday Show, Live! is een meer dan levensgroot spektakel van drag, komedie en sociaal commentaar. Ik was fan van beide Jinkx moesson en BenDeLaCreme (DeLa) vooraf, maar hun prestatievaardigheden maken deze show leuk, zelfs voor degenen die hun eerste ervaring met slepen hebben. Nadat ik eerder de online show van 2020 van het duo had gezien, was ik diep onder de indruk van het vermogen van schrijver en producer BenDeLaCreme om het concept van de vakantieshow nieuw leven in te blazen.

Wees gewaarschuwd: deze show is niet veilig om te werken! Een running gag is Jinkx’ voorliefde voor grove seksgrappen, die in contrast staan ​​met DeLa’s suikerzoete houding ten opzichte van de feestdagen. De zelfbewuste, ironische humor is intelligent, waarmee ze vermakelijke, inzichtelijke reflecties verzinnen op het leven in 2021. We worden uitgenodigd om zowel met als met hen te lachen: mijn kaak deed pijn van het glimlachen tegen het einde van de eerste daad.

De muzikale nummers van de show bieden een fantastische kans om de vocale talenten van de sterren echt te laten zien. Een bijzonder hoogtepunt is Jinkx’ komische vertolking van ‘Oh heilige nacht’, waarin ze een show maakt van ploeteren terwijl ze in gevecht is met haar tegenspeler. De werkelijk verbluffende klassieke training van Jinkx is niet alleen vertederend hilarisch, maar ook een geweldige traktatie. Andere muzikale nummers zijn een parodie op WASP-kersttradities uit de middenklasse, een complottheorie van de kerstman op de melodie van ‘Rasputin’ en de grote finale ‘Everyone Is Traumatized by Christmas’.

De integratie van poppen in de voorstelling was een absoluut genot om naar te kijken. Peppy the Peppermint is een pratend snoepje dat ‘onder een tampon’ werd gevonden in DeLa’s portemonnee uit 2019. Deze lieve, onschuldige ziel is ongeschonden door de verschrikkingen van de pandemie en helpt de feestvreugde hoog te houden, tot ongenoegen van de cynische Jinkx. De interacties van de sterren met de pop, met name de uiterlijke wrok van Jinkx, deden me stikken in mijn drankje, en het gebruik van saccharine woordspelingen bracht geweldige merri-mint. Ook zien we Jinkx op indrukwekkende wijze een sokpop bedienen: er is een echte ster voor nodig om een ​​hele persoonlijkheid over te brengen met alleen hun rechterarm!

Rode en groene verlichting zorgen voor een gezellige en feestelijke sfeer, terwijl de enscenering eenvoudig is, waardoor de aandacht op de twee meer dan levensgrote persoonlijkheden valt. Een favoriet ingetogen moment van mij was dat je Jinkx een sigaret kon zien roken terwijl DeLa op dezelfde manier een zuurstok vasthield. Ik werd gekieteld dat de toneelknecht van de show, genaamd “Hunky the Elf” en gekleed in een sexy elfenkostuum, werd gespeeld door DeLa’s echte partner, Gus Lanza. Kostuums waren net zo adembenemend – ik weet niet waar ze bijpassende lovertjes, verlichte kerstboomoutfits voor twee volwassen mannen kopen, maar ik zou graag willen weten of ik een damesmaat 8 kan krijgen.

De show onderstreepte het belang van saamhorigheid boven alles, een boodschap die nu relevanter is dan ooit tevoren. Zowel aan het begin als aan het einde van de productie merkten de queens hoe dankbaar ze waren voor het publiek dat live theater ondersteunde en prezen ze de prestaties van hun kleine productieteam. Het was een mooi gebaar en een aanvulling op de boodschap van de show, waardoor ik me warm en wazig voelde.

Deze productie was oogverblindend. Ik merkte dat ik absoluut gecharmeerd was van de twee sterren. Het was verfrissend om iets te zien dat de stress van de pandemie erkende, maar er toch in slaagde om me op te vrolijken. Dit is een gedenkwaardige productie die je gezien moet hebben voor iedereen die tegen wat drag queen-humor kan!

Geschreven en geregisseerd door: BenDeLaCrem
Gemaakt door: BenDeLaCreme in samenwerking met Soho Theater en Tim Whitehead

De terugkeer van de Jinkx & DeLa Holiday Show, Live! gespeeld op Troxy als onderdeel van een internationale tour. Kijk op de artiestenwebsite voor toekomstige data.By admin