Tue. May 17th, 2022Ridley Scott is de laatste in een groeiende lijn van regisseurs van grote namen die het superheldenfilmgenre aan de kaak stelt, met de filmmaker achter Blade Runner en Gladiator beide vaten uitladen terwijl hij stripboekuitjes beschrijft als, niet alleen saai, maar “saai als sh-t.” In een recent interview met Deadline hield Scott zich niet in bij het bekritiseren van het enorm populaire genre.

“Bijna altijd worden de beste films aangedreven door de personages, en we zullen hierna naar superhelden komen als je wilt, want ik zal het verpletteren. Ik zal het verdomd verpletteren. Ze zijn verdomd saai als sh-t. “

Als dat niet al genoeg was om te demonstreren hoeveel? Ridley Scott heeft een hekel aan stripfilms, richtte de regisseur zich op verschillende elementen die inherent zijn aan het genre, waaronder het gebruik van CGI, en bekritiseerde hij de kwaliteit van de scripts. Trouwens, volgens Scott was hij er al in geslaagd een geweldige superheldenfilm te maken. Drie keer.

MOVIEWEB VIDEO VAN DE DAG

“Hun scripts zijn niet verdomd goed. Ik denk dat ik drie geweldige superheldenfilms met scripts heb gemaakt. Een zou Alien zijn met Sigourney Weaver. Een zou Gladiator zijn, en een zou Harrison Ford zijn… Het zijn superheldenfilms. Dus waarom hebben de superheldenfilms geen betere verhalen? Sorry. Ik ben van de rails geraakt, maar ik bedoel, kom op. Ze worden meestal gered door speciale effecten, en dat wordt saai voor iedereen die met speciale effecten werkt, als je het geld hebt.”

Terwijl het idee dat Alien, Gladiator en Blade Runner zijn superheldenfilms is … discutabel, er is een voorbeeld van een stripboekfilm die Ridley Scott wel leuk vond, 2019’s Joker met in de hoofdrol Gladiator’ s Joaquin Phoenix, een optreden waarvoor de acteur de Oscar voor Beste Acteur kreeg.

“Hij is elegant genoeg om zijn woede te bedwingen en te zeggen: welke oudere, wijzere man kan dit in plaats van mij? Dus het is bijna Shakespeariaans, en ik denk, weet je, Joaquin kan alles. Dus als hij dan zoiets doet als Joker, er zijn momenten in de Joker die ik nog nooit eerder heb gezien. Er zijn reacties in de Joker die dwaas zijn. Je kunt niet zomaar zeggen dat ze niet slecht zijn. Ze komen van een beschadigde ziel.”

Scott voegt zich bij de wil van Duin regisseur Denis Villeneuve, die Marvel-films beschreef als “niets meer dan een knip en plak van anderen”, en bang was dat “dit soort films ons een beetje in zombies heeft veranderd”, en baanbrekende regisseur Martin Scorsese, die stripboekfilms vergeleek naar een themapark en concludeerde dat “het geen bioscoop is, het is iets anders.” Is het gewoon de overweldigende populariteit van het superheldenfilmgenre die heeft geleid tot zoveel afleiding van deze regisseurs? Hebben ze een punt? Of is dit gewoon een voorbeeld van een oude man die tegen een wolk schreeuwt?

Het is een geluk dat Ridley Scott op zijn minst leuk vond Joker, zoals de regisseur zich hierna zal herenigen met Joaquin Phoenix voor Kitbag, die ingaat op de opkomst van Napoleon Bonaparte en zijn debuut op Apple TV+. Dit komt bij ons met dank aan Deadline.

Onderwerpen: Gladiator 2, Gucci

By admin