Mon. Dec 6th, 2021


Ryuichi Sakamoto heeft een nieuw arrangement gedeeld van Yellow Magic Orchestra’s “Tong Poo”, gemaakt voor Junya Watanabe’s lente/zomer 2022 collectie. Het is de tweede bewerking van de compositie van 1978 door de componist, nadat hij deze in 1999 op piano speelde BTTB. “Tong Poo for Junya Watanabe” kreeg ook een beperkte fysieke release van 500 exemplaren op 12″ vinyl, met twee nieuwe versies van het nummer. Luister naar de nieuwe track en bekijk de modeshow hieronder.

Eerder dit jaar deelde Sakamoto zijn soundtrack voor Minamata, film van regisseur Andrew Levitas over de oorlogsfotograaf W. Eugene Smith. Eerder dit jaar bracht hij ook zijn soundtrack uit voor de Netflix-film Beckett. In januari kreeg de muzikant voor de tweede keer in tien jaar te horen dat hij kanker had.

Bekijk “Negen essentiële Ryuichi Sakamoto-samenwerkingen om te kennen” op de Pitch.

By admin