Mon. May 16th, 2022


Taylor Swift weet maar al te goed hoe het is om records te breken, en met de release van Rood (Taylor’s versie), ze heeft het weer gedaan.

Op zaterdag bevestigde Spotify dat: Aanplakbord dat de heropname het record verbrak voor het meest gestreamde album in een dag door een vrouwelijke artiest met meer dan 90,8 miljoen streams over de hele wereld. Dat aantal overtreft alleen Swift’s eigen folklore, dat eerder het record had van 80,6 miljoen streams bij de verrassende release in juli 2020.

En dat is niet alles: dankzij de hype rond de nieuwe release van de favoriete LP van de fans, verdiende de superster ook de onderscheiding als de meest gestreamde vrouwelijke artiest op één dag in de geschiedenis van het platform met meer dan 122,9 miljoen streams.

Rood (Taylor’s versie) bevat maar liefst 30 tracks – inclusief alle 16 van de originele studioset van 2012, bonustracks van de deluxe editie en nieuwe samenwerkingen met onder meer Phoebe Bridgers (“Nothing New”), Ed Sheeran (“Run”) en Chris Stapleton (“Ik wed dat je aan mij denkt”).

Op zaterdag stopte Swift bij Studio 8H voor haar vijfde ronde als muzikale gast bij Zaterdagavond Live. In plaats van twee muzikale nummers op te dienen, voerde de zanger de langverwachte 10 minuten durende versie van “All Too Well” uit.

Een dag eerder ging de superster in première van de begeleidende korte film van het geliefde nummer met in de hoofdrollen Sadie Sink en Dylan O’Brien tijdens een speciale vertoning in het AMC Lincoln Square 13-theater in New York City.

Uitchecken Gevolg‘s diepgaande redactionele analyse van Rood (Taylor’s versie) hier. Om de release te vieren, hebben we bovendien alle albums in Swift’s lange discografie gerangschikt van slechtst naar beste.By admin