Sat. May 21st, 2022


Als Shauna’s trauma is veranderd in roekeloosheid, is dat van Natalie een gloeiend hete woede geworden. Gepassioneerd gespeeld door Juliette Lewis als volwassene (en Sophie Thatcher, ook geweldig, als tiener), is Natalie klaar om enkele lussen te sluiten over wat er een kwart eeuw geleden is gebeurd. Ze komt weer in contact met Misty (Christina Ricci/Sammi Hanratty), het meisje dat het meest onschuldig leek in het vliegtuig, maar misschien wel een sociopaat is, toen en vooral nu. Ricci nagelt het soort verontrustende glimlach dat diepe pathologie verbergt. Ten slotte is er de echt verontruste Taissa (Tawny Cypress/Jasmin Savoy Brown), die alles lijkt te hebben – een vrouw, zoon en zelfs een campagne voor de Senaat van de Staat – maar diep achtervolgd wordt door wat haar is overkomen, zelfs als ze een groot deel van haar leven probeert het te begraven.

Er is een fascinerende toonbalans in “Yellowjackets” in die zin dat het wildernisgedoe zich afspeelt als een slow-motion auto-ongeluk. Vanwege wat er in de première wordt onthuld, weten we dat het goed gaat komen heel slecht. Dus als je de meisjes ziet praten over redding, op voedsel jagen en zelfs momenten van geluk hebt, heb je de sfeer van een slow-burn horrorfilm. Tegelijkertijd ontwikkelt het schrijven de personages van vandaag met diepgang, en speelt het zich zelfs af als een traditioneel drama op momenten zoals wanneer Shauna een man ontmoet die haar verleidt met mogelijke ontrouw of Taissa worstelt met het opvoeden van haar zoon. Het schrijven trekt heel slim geen directe lijnen van de tienerjaren naar de volwassen – er is een veel slechtere versie van deze show die dat heel bot doet – en toch gaan we de personages als één zien.

Het samenhangende karakter van “Yellowjackets” zou niet bestaan ​​zonder een echt geweldig ensemble, en wat ik het meest bewonder aan de show is hoeveel er hier geen enkele zwakke schakel is en veel opvallende dingen – elke keer dat ik dacht dat een artiest als Lynskey, Lewis , of Thatcher zou beginnen met stelen, ik was onder de indruk van een andere actrice. Het is ook een ontzettend grappige show, zowel letterlijk (zoals wanneer een meisje klaagt dat een dode teamgenoot “Wonderwall” niet meer zal horen) als in productiekeuzes (ik lachte hardop toen ze Jane’s Addiction’s “Mountain Song” speelden een flashback van het vliegtuig dat tegen, nou ja, een berg crasht).

By admin