Mon. May 16th, 2022


VERHAALLIJN: De sage van de familie Dutton gaat verder met deze prequel die de oorsprong van John Duttons grootvader, James Dutton (Tim McGraw), een veteraan uit de burgeroorlog die een thuis voor zijn gezin probeert te maken in het ongetemde westen, traceert.

BEOORDELING: Als je een van mijn hebt gezien Yellowstone tijdens interviews weet je dat ik een enorme fan ben van Taylor Sheridan’s neo-westerse saga (het deed me pijn dat ik de première in Vegas niet kon bijwonen, hoewel de man die we hadden, het geweldig deed). Toen ik hoorde dat hij een spin-off zou maken die zich afspeelt in het Oude Westen, was ik geïntrigeerd. Zowaar, 1883 is een slam-bang prequel van een van mijn favoriete programma’s op tv. Wat echter de moeite waard is om op te merken, is dat zelfs als je nog nooit een enkele aflevering van Sheridans vlaggenschipserie hebt gezien, je erin kunt springen 1883 en geniet ervan voor wat het is (een geweldige western), wat misschien de reden is waarom de show niet de . draagt Yellowstone titel, zelfs als de twee shows gerelateerd zijn.

Sheridan heeft nog nooit eerder een volledige western gemaakt en zijn passie voor het genre komt hier tot uiting. Hij heeft een geweldige cast samengesteld die zijn saga tot leven brengt, en je kunt zien dat Paramount Plus er een serieuze bijdrage aan heeft geleverd om ervoor te zorgen dat deze show een sterke lancering is voor hun langverwachte Taylor Sheridan-universum van shows.

Tim McGraw is misschien wel de hoofdrolspeler hier als James Dutton. Net als zijn kleinzoon John, die Kevin Costner speelt op Yellowstone, is James brutaal en koelbloedig als dat nodig is, maar buitengewoon toegewijd aan zijn familie en bereid om iedereen die hen bedreigt uit te schakelen. De show begint met een fantastische achtervolging, waarbij zijn wagen wordt achtervolgd door een groep cowboys die van plan zijn zijn paarden te stelen. Hij stuurt ze allemaal snel weg en verdient het respect van twee Pinkerton-agenten (Sam Elliot en LaMonica Garrett) die van een afstand getuige zijn van het bloedbad.

McGraw lijkt geboren om een ​​cowboy te spelen, maar hoewel hij waarschijnlijk de hoofdrol speelt, is hij niet de hele show. Zijn echte vrouw Faith Hill speelt hier zijn vrouw, Margaret Dutton, de moderne matriarch van het gezin. De chemie tussen Hill en McGraw is ook terug te vinden in de show, waardoor ze een koppel zijn waar je gemakkelijk in kunt investeren. Isabel May speelt ook een grote rol als hun eigenzinnige dochter, die, zoals we in de ruwe teaser zien, op een gewelddadige odyssee van haar belandt. eigen terwijl gescheiden van haar familie. Ze fungeert ook als verteller van de show.

Natuurlijk, als je nu een echte western wilt maken, moet je een paar legitieme cowboy-iconen casten, en Sam Elliot zorgt hier voor een geweldige co-lead als Pinkerton-agent Shea Brennan. Nu zijn hele familie is uitgeroeid door de pokken, heeft hij een virtuele zelfmoordmissie ondernomen om een ​​wagentrein van Duitse immigranten van Texas naar Montana te begeleiden. Ze hebben geen wapens of ervaring en lijken wel lammeren die naar de slachtbank worden geleid, maar Elliots meelevende cowboy wil zijn best voor ze doen. Hij wordt bijgestaan ​​door een voormalige Buffalo-soldaat, Thomas van LaMonica Garrett, die cynischer is dan Shea en toegewijd is aan zijn levenslange vriend.

Yellowstone 1883 tv recensie

Natuurlijk schakelen ze James en zijn familie van McGraw in om te helpen tijdens hun reis, maar zoals de teaser onthult, duurt het niet lang voordat de reis dodelijk wordt. Met Yellowstone als je de Duttons afschildert alsof ze zich in Montana hebben gevestigd, kun je er zeker van zijn dat ze Oregon niet halen.

Hoewel ik alleen de eerste aflevering heb gezien en niet met zekerheid kan zeggen hoe het hele seizoen verloopt, heeft Sheridan een geweldige kick-off gemaakt voor wat weer een langlopende show zou kunnen zijn. Het is meteen meeslepend, met een geweldige cast en prachtige cinematografie die wedijvert met alles wat je in de bioscoop zou zien. Het is bekend dat Sheridan al zijn shows zelf schrijft, dus ik verwacht dat de vertelkunst onberispelijk blijft. Als je een Yellowstone fan of zelfs gewoon een fan van westerns in het algemeen, dit is afspraak-tv.

Yellowstone 1883 tv recensie

10

By admin