Tue. May 17th, 2022


Alabama Shakes-drummer Steven William Johnson wordt niet langer beschuldigd van kindermishandeling in Limestone County, Alabama, meldt The Associated Press. “Steve Johnson hield de hele tijd zijn onschuld vol. Hij moest zijn dag in de rechtbank afwachten, zoals zoveel mensen doen. Gelukkig zijn deze aanklachten afgewezen”, vertelde Johnsons advocaat Nick Lough aan The AP.

Johnson werd in maart gearresteerd nadat hij naar verluidt was aangeklaagd op beschuldiging van “opzettelijke marteling, opzettelijk misbruik en wreed slaan of anderszins opzettelijk mishandelen van een kind onder de 18 jaar”. Na het ontslag van de aanklacht vertelde Lough aan The AP: “Het was een pak slaag en niets meer, en het resulteerde in een strafrechtelijke aanklacht. De beschuldiging van kindermishandeling is afgewezen.”

Johnson is een van de oprichters van Alabama Shakes en speelde op beide 2012’s Jongens & Meisjes en 2015 Geluid & Kleur. De groep ging in 2018 op pauze toen frontpersoon Brittany Howard haar focus op haar solowerk richtte.

Pitchfork heeft contact opgenomen met vertegenwoordigers van Nick Lough en Alabama Shakes voor commentaar en aanvullende informatie.

By admin