Mon. May 16th, 2022


Animal Collective heeft een nieuwe single van hun aankomende album gedeeld Tijdskiffs. Het heet “Walker” en het wordt geleverd met een muziekvideo geregisseerd door Avey Tare en zijn zus Abby Portner. In de clip zijn alle vier de bandleden gekleed in mantels en kunnen ze het nummer op een collageachtergrond zien optreden terwijl mensen in kleurrijke bodysuits om hen heen kruipen. Bekijk het hieronder.

In een interview met Zane Lowe zei Panda Bear dat “Walker” een eerbetoon is aan wijlen Scott Walker, die stierf rond de tijd dat hij het nummer begon te schrijven. “Scotts muziek heeft veel voor me betekend en hij zal altijd een grote inspiratiebron zijn”, zegt Panda Bear. “Maar er is ook een soort uitputting en berusting bij de zanger van ‘Walker’ die een donkere laag verbergt.”

Tijdskiffs komt op 4 februari uit via Domino. ‘Walker’ is het tweede nummer dat Animal Collective ervan heeft gedeeld, na ‘Prester John’. Volgend jaar gaat de band op pad voor een lentetour ter ondersteuning van het album.

Lees de functie van Pitchfork “Animal Collective’s” Merriweather Post Pavilion Was radicaal genoeg om indiemuziek opnieuw te definiëren. Waarom niet?”

Inhoud

Deze inhoud kan ook worden bekeken op de site waarvan deze afkomstig is.

By admin