Tue. May 17th, 2022


Big Freedia heeft een rechtszaak geregeld die ze in 2018 had aangespannen tegen haar voormalige choreograaf Wilberto Dejarnetti, kan Pitchfork bevestigen. Volgens gerechtelijke documenten die door Pitchfork zijn ingezien, waren “de onderhandelingen succesvol en is er een schikking getroffen.” De zaak werd geseponeerd zonder kosten en vooroordelen. In een verklaring die via een vertegenwoordiger met Pitchfork werd gedeeld, schreef Big Freedia: “Wilberto is door de jaren heen een geweldige vriend en medewerker voor mij geweest. Hij is een uniek talent en ik ben blij dat we dit geschil hebben kunnen overwinnen. We kijken allebei naar de toekomst en naar alle kansen die dit voor ons allemaal biedt.”

Freedia klaagde Dejarnetti aan, die in november 2018 regelmatig in haar Fuse reality-tv-programma “Queen of Bounce” verscheen. Freedia diende de klacht in voor geldelijke schadevergoeding en eigendom van de choreografie, muziek en video’s die ze tijdens haar en Dejarnetti’s tijd samenwerkte tussen 2014 en 2017.

De advocaten van Freedia beweerden oorspronkelijk dat Dejarnetti na het beëindigen van hun professionele relatie in 2017, royalty’s van $ 500 per maand was blijven zoeken voor dansroutines “grotendeels gebaseerd op en afgeleid van traditionele ‘stuiterende’ dansbewegingen en andere routines” die Freedia en haar dansers hadden gebruikt voor jaren. De rechtszaak beweerde dat Dejarnetti al was betaald voor zijn diensten. De rechtszaak beweerde ook dat Dejarnetti beweerde co-auteur van de liedjes van Freedia te zijn en dat hij video’s achterhield uit de periode waarin hij werd aangenomen.

De laatste gerechtelijke documenten, ingediend op 18 november, stellen dat als er geen motie is om de zaak te heropenen, deze officieel zal worden gesloten.

By admin