Sat. May 21st, 2022


Choreograaf Francisco Graciano groeide op in San Antonio voordat hij zijn geprezen carrière begon bij Paul Taylor Dance Company. Dus toen hij in 2020 naar Austin verhuisde, merkte hij dat hij zich opnieuw wilde identificeren met zijn Texaanse roots. Een bijzonder smakelijke manier om dat te doen, was door het favoriete gerecht van zijn nieuwe stad te omarmen: de ontbijttaco. “Dit recept vertegenwoordigt wat ik als Austin-artiest aan mijn danspalet toevoeg”, zegt Graciano. “Als Mexicaans-Amerikaan wil ik een keuken maken die geworteld is in deze cultuur.”

Hij paste deze ontbijttaco aan van het kiptaco-recept van een vriend, verwisselde eieren voor het eiwit en voegde vervolgens geroosterde rode paprika’s toe. “Mijn favoriete ding om te koken is het ontbijt”, zegt hij. “Ik zou bij elke maaltijd eieren kunnen eten.”

ingrediënten

 • 4 tortilla’s (Graciano geeft de voorkeur aan de HEB Mixla hybride maïs/bloem tortilla’s)

 • 1 el olijfolie

 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

 • 4 tomatillo’s, uit de schil gehaald en in blokjes gesneden

 • 1 poblano-peper, in stukjes van 1/2-inch gesneden (zaden weggegooid)

 • handvol koriander, grof gehakt

 • 4 eieren

 • 1 el melk

 • 2 el geroosterde rode paprika (vers of uit blik)

 • 1/4 tl zout

 • 1/4 tl peper

 • Cotija kaas, naar smaak

Routebeschrijving

 1. Als je een gasfornuis hebt, leg dan een tortilla direct op een brander op middelhoog vuur en draai hem om als een kant bruin is. Herhaal met alle tortilla’s. Anders, wikkel tortilla’s in folie en bak ze ongeveer 5 minuten in de oven op 425 ° F. Plaats in een opgevouwen handdoek om warm te blijven.

 2. Om de taco-vulling te maken, verwarm je olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook, tomatillos, poblano en de helft van je koriander toe. Kook 8 minuten, tot de tomatillo’s zacht zijn.

 3. Klop ondertussen in een middelgrote kom eieren met melk.

 4. Zet het vuur laag tot medium en voeg geroosterde rode pepers, zout en peper toe. Roer af en toe ongeveer 3 minuten.

 5. Doe alle ingrediënten uit de pan op een bord en dek af. Voeg vervolgens eieren toe aan de pan en kook tot roerei op middelhoog vuur.

 6. Laad elke tortilla met eieren en voeg de taco-vulling toe. Voeg meer zout toe als dat nodig is. Bestrooi met de rest van koriander, rasp of strooi Cotija-kaas erover en geniet met een michelada of favoriete ontbijtdrank.

By admin