Mon. May 16th, 2022


Het lijdt geen twijfel dat Christopher Walken tegenwoordig een van de meer excentrieke acteurs in Hollywood is. Zijn meest recente stunt heeft die status misschien wel gecementeerd. In de eerste aflevering van de serie van de BBC-serie de outlaws, de 78-jarige acteur schilderde over een origineel schilderij van Banksy als onderdeel van het verhaal.

De anonieme kunstenaar had een van zijn kenmerkende ratten geschilderd op de set van het drama, terwijl het filmde in zijn geboortestad Bristol. De rat is overschilderd door Christopher Walken tijdens de laatste aflevering.


Het Outlaws Banksy-kunstwerk

Een woordvoerder van de show zei: “We kunnen bevestigen dat het kunstwerk aan het einde van de outlaws een originele Banksy was, en dat Christopher Walken dat kunstwerk overschilderde tijdens het filmen van deze scène en het uiteindelijk vernietigde.”

MOVIEWEB VIDEO VAN DE DAG

de outlaws volgt een groep minderjarige criminelen die gedwongen worden een taakstraf uit te voeren. Walken speelt een van die criminelen. De serie is geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant.

In de laatste aflevering onthult het personage van Walken een Banksy rat op het gebouw dat ze aan het opknappen zijn. Nadat hij zijn reclasseringsambtenaar Diane (Jessica Gunning) had gevraagd of hij over de rat moest schilderen. De reclasseringsambtenaar, die afgeleid is en zich er niet van bewust is dat de rat door Banksy is geschilderd, instrueert hem dat alle graffiti moet worden verwijderd.

Walken heeft een illustere carrière achter de rug door veel excentrieke rollen te spelen, hoewel meer mensen hem van zijn tijd herinneren Zaterdagavond Live waar hij nepmuziek speelde, produceerde Bruce Dickinson dan enige andere rol. Tot op de dag van vandaag wordt hem nog steeds gevraagd of hij meer koebel wil, waar hij ook gaat.

Banksy is het pseudoniem voor een in Engeland wonende straatartiest, politiek activist en filmregisseur, wiens echte naam en identiteit onbevestigd blijven en het onderwerp van speculatie. Actief sinds de jaren negentig, combineren zijn satirische straatkunst en subversieve epigrammen donkere humor met graffiti uitgevoerd in een definitieve stenciltechniek. Zijn werken van politiek en sociaal commentaar zijn verschenen op straten, muren en bruggen over de hele wereld. Banksy’s werk kwam voort uit de undergroundscene van Bristol, waar artiesten en muzikanten samenwerkten. Banksy zegt dat hij werd geïnspireerd door 3D, een graffitikunstenaar en stichtend lid van de muziekgroep Massive Attack.

Banksy toont zijn kunst op voor het publiek zichtbare oppervlakken zoals muren en zelfgebouwde fysieke rekwisieten. Banksy verkoopt geen foto’s of reproducties meer van zijn straatgraffiti, maar zijn openbare “installaties” worden regelmatig doorverkocht, vaak zelfs door de muur waarop ze zijn geschilderd te verwijderen. Een klein aantal werken van Banksy wordt officieel, niet-openbaar, verkocht via een door Banksy opgericht bureau met de naam Pest Control. Banksy’s documentaire, Verlaat via de cadeauwinkel, uitgebracht in 2010, maakte zijn debuut op het Sundance Film Festival 2010. In januari 2011 werd hij genomineerd voor de Academy Award voor beste documentaire voor de film. In 2014 werd hij uitgeroepen tot Persoon van het Jaar bij de Webby Awards 2014.

de outlaws ook sterren Rhianne Barreto, Gamba Cole, Darren Boyd, Clare Perkins, Eleanor Tomlinson, Dolly Wells en Ian McElhinney. In januari van dit jaar werd de show verlengd voor een tweede reeks. Het is beschikbaar voor streaming op BBC iPlayer. Dit verhaal kwam van NME.


Jennifer Garner
Ben Affleck zorgt voor terugslag met nieuw interview terwijl fans zich verzamelen achter Jennifer Garner

De opmerkingen van Ben Affleck over ex-vrouw Jennifer Garner in een nieuw interview doen velen op het internet huilen.

Lees volgende


Over de auteur

By admin