Mon. Jan 24th, 2022Dave Grohl en producer Greg Kurstin hebben de afgelopen zes nachten Chanoeka gevierd door geliefde liedjes te coveren die beroemd zijn geworden door Joodse artiesten. Voor de zevende nacht van het Festival of Lights voerden de Foo Fighters-frontman en zijn oude medewerker The Clash-klassieker “Train in Vain” uit.

“Michael Geoffrey Jones, geboren uit de Russisch-joodse moeder Renee Zagansky, zou bekend komen te staan ​​als punkrocklegende Mick Jones, mede-oprichter van The Clash. It’s London Calling Jerusalem als we een ‘Train In Vain’ nemen”, schrijft het duo om hun nieuwste cover te introduceren. Bekijk de video hieronder.

Het derde en laatste nummer op The Clash’s Bellen in Londen, “Train in Vain” bevat met name Jones op leadzang, met frontman Joe Strummer die hem op piano begeleidt.

Eerder gaven Grohl en Kurstin hun eigen unieke draai aan Billy Joel’s “Big Shot”, Van Halens “Jump”, Amy Winehouses “Take the Box”, The Ramones’ “Blitzkrieg Bop” en Lisa Loebs “Stay (I Missed You ).”

Vorig jaar bestonden de Hanukkah Sessions van het paar uit covers van Beastie Boys (“Sabotage”), Drake (“Hotline Bling”), Mountain (“Mississippi Queen”), Peaches (“Fuck the Pain Away”), Bob Dylan (“Rainy Day Women #12 & 35”), Elastica (“Connection”), The Knack (“Frustrated”) en The Velvet Underground (“Rock and Roll”).

Grohl’s Hanukkah Sessions hebben een druk jaar voor de rocker afgesloten. Alleen al in 2021 bracht hij een nieuw album uit met Foo Fighters, publiceerde een memoires, werd (opnieuw) opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en onthulde details voor een nieuwe speelfilm.By admin