Mon. May 16th, 2022


Nog een wervelwind van 365 dagen zijn voorbij en jongen, zijn er dit jaar een aantal geweldige metalalbums uitgebracht. Ja, de existentiële apocalyps van 2020 ging over in 2021 … en het lijkt erop dat het tot ver in 2022 zal doorgaan, maar hey, de riffs waren tenminste cool ?! Deze top 15-lijst is in wezen de albums waar ik het meest naar heb geluisterd in de sportschool, in combinatie met de platen die ik gebruikte om files te overleven. We hebben releases van oude favorieten die NOG STEEDS de hitte brengen na tientallen jaren in het spel, samen met een aantal frisbloedige nieuwkomers die kaakdruppels de vrije loop laten.

15. Gods haat – Gods haat

Nog nooit was een sonische beat zo leuk. Gods haat brengen de brutaliteit en norse hardcore attributen die je zou verwachten, maar ze hebben ook gewoon een verdomd goede tijd op hun zelfgetitelde, tweede volledige album. Brody King‘s zang is net zo bombastisch als zijn pro-worstelbewegingen, en de jonge broers (Colin & Taylor van Trillende tongen/Ex-Nagels) kick-ass optredens resulteren in een onstuimige, pro mosh bonanza.

14. Iron Maiden – Senjutsu

Ijzeren maagd‘s zeventiende studioalbum klinkt precies zoals je zou verwachten. Meisje, aan het doen Meisje spullen. Zoals de meeste van hun berichten Dappere nieuwe wereld-materiaal, Senjutsu staat vol competente, soms epische nummers, biedt solide optredens van muzikanten van wereldklasse en zal er zeker voor zorgen dat miljoenen Eddie-discipelen hun stem verliezen tijdens de volgende wereldtournee van de band. Dus, uh, missie geslaagd?

13. Kerkbrand – genocidale ritus

Churchburn blijf onder de radar vliegen en laat enkele van de smerigste metalen vrij die de mens kent. Hun nieuwe album, genocidale ritus is nog een ander sludge/doom/death metal meesterwerk dat je gegarandeerd op je reet zal kloppen… of misschien een gat door het ruimte-tijd continuüm scheurt, het hangt er maar van af hoe hard je luidsprekers gaan. Deze plaat is in gelijke delen stotend, beklijvend, betoverend en soms een beetje eng.

12. Bevroren ziel – Crypte van ijs

Ondanks de titel van hun gigantische debuutalbum, Bevroren Ziel zijn gemakkelijk een van de populairste nieuwe bands van dit moment. Op de een of andere manier voelt hun moderne bewerking van knuppelende old school death metal aan als een verademing. Crypte van ijs is een waanzinnig solide eerste album van zo’n veelbelovende nieuwe band. De riffs, mosh breaks en zanger Tsjaad Groen‘s daverende brul springt zo goed als uit je speakers en vraagt ​​erom live te worden ervaren.

11. Cryptogrammen – Echo’s van de ziel

Echo’s van de ziel is een gekke verzameling van allemaal cryptovaluta‘s invloeden: old school thrash, melodieuze death, brute slam shit, Symbolisch-tijdperk Dood, allemaal gekanaliseerd door dit vurige jonge death metal kanaal. Dit klinkt misschien gek, maar IMO, de diddly-do gitaararpeggio’s vermengd met aggro death metal doet super denken aan Vitale overblijfselenontkersten. Echo’s van de ziel is er nog niet helemaal, maar wie weet wat cryptovaluta onderweg voor ons in petto heeft?

10. Convergeren – Bloedmaan: ik

Convergeren plus Chelsea Wolfe en haar oude partner in crime Ben Chisolm, plus Cave In/Mutoïde man en een keer Convergeren lid Stephen Brodsky is gelijk aan … ontzagwekkendheid. Dit jaar in de maak, epos, is technisch een Convergeren album maar realistisch; dit is een verdomde supergroep en moet worden geëvalueerd als een geheel nieuw project. Terwijl we graag horen Chelsea Wolfe nastreven Kurt Ballou riffs, deze plaat is absoluut een langzame verbranding en kwam laat in het jaar uit. Als we genoeg tijd hadden gehad om deze sukkel te verteren, was hij misschien hoger op de lijst terechtgekomen.

9. Drijfzand – Verre populaties

Drijfzandhet comeback-album van 2017, interieur, was cool als de hel maar voelde niet echt als Drijfzand met een hoofdletter ‘Q’ als je begrijpt wat ik bedoel? Hun laatste plaat Verre populaties, voelt meer als de klassieker Drijfzand we kennen het allemaal en houden ervan. Het is krankzinnig hoe eenvoudig Drijfzand laat dit rock-‘n-roll-ding allemaal lijken. Zet gewoon een gitaar met wat distortion erin Walter Schreifels handen en een microfoon ergens in zijn buurt en je zult eindigen met zware, maar iconische deuntjes die 90% van de concurrentie wegblazen. Dat was al zo in de jaren 90 en nieuwe deuntjes zoals “Colossus” bewijzen dat dat ook vandaag de dag nog steeds zo is.

8. Kannibaal lijk – Onvoorstelbaar geweld

Leuk vinden Meisje, Moordenaar, en AC/DC voor hen, kannibaal lijk zijn getrouwen van hun respectieve genre. We weten in wezen allemaal wat we gaan krijgen als ze een nieuw record uitbrengen. Dat gezegd hebbende, kannibaal lijk‘s vijftiende studioalbum is gemakkelijk een van hun meest geïnspireerde releases in tijden. Natuurlijk Erik Rutan toetreden tot de band zou dat met je kunnen doen. Onvoorstelbaar geweld klinkt als een verjongde band, zelfs na meer dan 30 jaar in het death metal-spel, kannibaal lijk zijn zeker nog steeds aan de top van hen.

7. Yaujta- de Lurch

Welkom verdomme terug. Het is zeven jaar geleden Yaujta vereerde ons met hun laatste volledige stuk van geest buigende sludgy grind ontmoet mathy hardcore. Hun nieuwe plaat, de Lurch, is een geweldige comeback. Dit album voelt aan als een waanzinnige reis, met grillige wendingen, bochten, body slams en psychotische breaks, allemaal samengeperst tot dit prachtige album. Mooi, figuurlijk gebruikt natuurlijk. de Lurch is een verbluffende verzameling van slim muzikaal vakmanschap, lelijke geluiden en tegelijkertijd vermoeiende maar opwindende emoties. Dus ja, voor rare metalen duivels, het is iets moois.

6. Trivia – In het hof van de draak

Ik moet toegeven, ik was te laat voor de Trivium spel. Ik kwam pas in 2017 volledig aan boord van de band De zonde en de zin. Afgelopen jaren Wat de dode mannen zeggen liet me verlangen naar een beetje meer. Blij om terug te melden dat 2021’s In het hof van de draak heeft mijn mond voor altijd volledig gesloten. Trivium reglement. Muzikaal is dit album verdomd vlekkeloos. Matt Heafy mijn kerel, als je dit ziet, blijf alsjeblieft slurpen welke energiedrankjes verantwoordelijk zijn voor dit soort creatieve output. Natuurlijk zijn sommige refreinen op deze plaat een beetje hardhandig, maar Trivium zijn gepland om te openen voor Ijzeren maagd volgend jaar dus wat weet ik in godsnaam?

5. Gedwongen – Kill Grid

een pluim voor afgedwongen voor het uitbrengen van een van de ziekste platen van crossover thrash in de recente geschiedenis. Kill Grid is een verdomd beest van een album. Het is duidelijk dat de tweedejaars inzinking geen probleem is voor deze gasten. Het headbang-quotiënt van deze plaat is gewoonweg niet in de hitlijsten. De gitaarsolo’s van de duikbom zijn alleen al de toegangsprijs waard, maar als je de moordende grooves en nekbrekende BPM-ragers aan de mix toevoegt, Kill Grid wordt verdomd bijna niet te stoppen. In een jaar van grote releases van gevestigde metal realm-veteranen, versloeg dit moedige thrashterstuk van een record ze vrijwel allemaal als het ging om rotaties in de sportschool.

4. Zeecognitum – Zonneparoxysme

Als je in de stemming bent voor wat epische, futuristische black metal, zoek dan niet verder. Zee Cognitum mag dan een eenmansband zijn, maar Jacob Buczarski‘s waanzinnig majestueuze soloproject voelt als een kosmisch orkest op Zonneparoxysme. Waanzinnig beklijvende melodieën, gitaarleads die rechtstreeks uit de hemel worden geplukt, drums die klinken als sterren die nova gaan en gemartelde, raspende zang die echoot door een enorme oceaan van ruimte. Deze plaat is zo’n ambitieuze aangelegenheid en het feit dat… Buczarski het alleen voor elkaar krijgt, is iets dat gevierd zou moeten worden door metalen duivels in het hele land.

3. Spectrale wond – Een duivelse dorst

Stel je voor dat iemand een geweldige tweede golf Noorse black metal-platen heeft opgegraven, deze in 4K heeft geremasterd en vervolgens vol met steroïden heeft geschoten. Dat is wat Spectrale Wondhet moordende nieuwe album, Een duivelse dorst voelt als. Dit is zo’n goed, zo lelijk als een soort black metal maalstroom die op de een of andere manier geweldig klinkt. Als twee negatieven die elkaar opheffen en een positief vormen. Deze plaat vindt het wiel niet opnieuw uit in termen van black metal-esthetiek (tremolo-picking, blastbeats, godslasterlijk gehuil, enz.), maar het is een bewijs van hoe verdomd cool het wiel kan zijn. Oh ja, en het heeft de beste albumhoes van het jaar!

2. Lucifer- Lucifer IV

Lucifer hebben hun geluid beschreven als “zwarte sabbat voldoet aan Fleetwood Mac“, wat waarschijnlijk de meest nauwkeurige beschrijving is die je je kunt voorstellen voor deze Duitse en Zweedse retro-horrorrockers. Hun laatste album, Lucifer IV kanalen een beetje meer Sabbat in hun sonische vergelijking en het eindresultaat is een van de beste albums van het jaar. Er is geen ontsnappen aan de haken op deze plaat. Johanna Platow Andersson’s stem is een bovennatuurlijke kracht van de natuur, en haar vermogen om te synchroniseren met haar man Nicke Andersson‘s (begraven, dood adem, De Hellacopters) riffs is gewoon griezelig. Dit is niet de zwaarste of meest extreme plaat van 2021, maar het is ontzettend leuk en verslavend om naar te luisteren.

1. Elke keer als ik sterf – Radicaal

Album van het jaar, zonder twijfel. Hoe ter wereld? Elke keer als ik sterf top 2017 Lage tieners, gaat mij te boven. Dit is het derde opeenvolgende “beste album van hun carrière” dat de band sinds 2014 heeft uitgebracht Van onbekende delen dat is krankzinnig, vooral als je bedenkt dat ze al meer dan 20 jaar deuntjes uitbrengen. Dat is als Moordenaar laten vallen Heers in bloed, het zuiden van de hemel en Seizoen in de afgrond… in de vroege jaren 2000. Dit mag nog niet gebeuren, Elke keer als ik sterf steeds beter met de leeftijd. Oh ja, dus het album: het regeert. Radicaal is het wildste album Elke keer als ik sterf ooit heeft uitgebracht. Muzikaal is het een adrenalinestoot recht in je oren; thematisch is het een middelvinger voor reactionairen en de idioten die de samenleving vernietigen. Kortom, alles wat je nodig hebt om onze 21 . te overlevenst eeuwse nachtmerrie die we leven noemen.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

By admin