Sat. May 21st, 2022


The Batman, Kurt Cobain, Robert Pattinson

Je herinnert je misschien dat de eerste trailer voor De slagman werd begeleid door een versie van Nirvana’s Something In The Way, maar de invloed van de iconische rockband gaat veel verder. Tijdens een gesprek met Empire, De slagman regisseur en co-schrijver Matt Reeves zei dat Nirvana-frontman Kurt Cobain deze laatste incarnatie van Bruce Wayne daadwerkelijk inspireerde.

Als ik schrijf, luister ik naar muziek, en terwijl ik de eerste act aan het schrijven was, zette ik Nirvana’s ‘Something In The Way’ op. Toen kwam het bij mij op dat, in plaats van Bruce Wayne de playboy-versie te maken die we eerder hebben gezien, er een andere versie is die een grote tragedie had doorgemaakt en een kluizenaar was geworden. Dus begon ik deze connectie te maken met Gus Van Sant’s Laatste dagen, en het idee dat deze fictieve versie van Kurt Cobain zich in dit soort vervallen landhuis bevindt.

Matt Reeves was ervan overtuigd dat Robert Pattinson de juiste keuze was voor een met Kurt Cobain doordrenkte Bruce Wayne in De slagman toen hij voor het eerst zag Goede tijd door de Safdie Brothers. “In die film kon je echt zijn kwetsbaarheid en wanhoop voelen, maar je kon ook zijn kracht voelen,’, legt Reeves uit. “Ik vond dat een geweldige mix. Hij heeft ook dat Kurt Cobain-ding, waar hij eruitziet als een rockster, maar je hebt ook het gevoel dat hij een kluizenaar kan zijn.” Hoewel De slagman is ontworpen op een op zichzelf staande film, is er natuurlijk de hoop dat het zal uitgroeien tot iets groters. “Als de eerste op zichzelf staande Batman over tien jaar hopen we een fundament te kunnen leggen waarop je verhalen kunt bouwen,‘, zei producer Dylan Clark onlangs.

De slagman sterren Robert Pattinson als Bruce Wayne/The Batman, met Jeffrey Wright als James Gordon, Paul Dano als de Riddler, Zoe Kravitz als Selina Kyle, Andy Serkis als Alfred, John Turturro als Carmine Falcone, Peter Sarsgaard als Gotham DA Gil Colson en Colin Farrell speelt Oswald Cobblepot, ook bekend als de Penguin. De slagman komt naar de bioscoop 4 maart 2022.

By admin