Tue. May 17th, 2022


In een andere tijd zou de massale sluiting van bioscopen over de hele wereld de vraag naar filmtrailers hebben vernietigd. Tegenwoordig worden de meeste trailers op computers of telefoons geconsumeerd in plaats van in theaters – en nu krijgt alles, van televisieprogramma’s tot videogames tot stripboeken, trailers. Zelfs toen de pandemie een groot deel van de entertainmentindustrie op pauze zette, bleven de trailers maar komen. Dus naast het rangschikken van de beste films en tv-shows van 2021, hebben we besloten om ook de beste filmtrailers te rangschikken.

Houd er rekening mee dat we de aanhangwagens, niet de films – die in een paar gevallen op onze lijst nog niet eens zijn uitgebracht. Zolang de trailer zelf in 2021 uitkwam, kwam deze in aanmerking voor opname. Dus of ze nu nog binnenkort naar een theater bij jou in de buurt komen, of ze zijn al beschikbaar op streaming, hier zijn de beste filmtrailers van 2021…

 • 10.

  Hoe harder ze vallen

  De trailer voor Jeymes Samuel’s Hoe harder ze vallen waardoor het eruitziet als een van de meest stijlvolle westerns ooit gemaakt met een geweldige soundtrack en … dat is vrijwel precies wat de film is. Soms zit er waarheid in reclame.

 • 9.

  F9: De snelle saga

  Op dit punt is de Snel & Furieus franchise maakt aantoonbaar betere trailers dan films. Als films moeten ze logische verhalen en overtuigende personages hebben. Als trailers hebben ze alleen een opeenvolging van bizarre afbeeldingen nodig en F9 heeft er genoeg voor vijf films: Helen Mirren die ronddrijft in Londen, superkrachtige magneten die auto’s rondslingeren als jongleerballen, de lang geleden overleden Han die weer tot leven komt, en zelfs een auto die de ruimte in vliegt. Ontdaan van context, worden deze beelden als pure visuele poëzie. Of op zijn minst pure visuele magnetische poëzie.

 • 8.

  De tragedie van Macbeth

  Een goede teaser hoeft je niets te vertellen over een film die verder gaat dan de basis van wie hem heeft gemaakt, wie erin zit en dat hij er cool uitziet. De tragedie van Macbeth teaser vertelt je wie erin zit, wie het heeft gemaakt en zorgt ervoor dat de beelden er absoluut verbluffend uitzien. Zelfs als je Shakespeare haat, of je geeft niet om de gebroeders Coen (of Joel, tenminste), deze teaser trekt onmiskenbaar de aandacht.

 • 7.

  West Side Story

  Nog een heel krachtige teaser, deze mixt opnamen van New York City met de vroege noten van de filmmuziek, en bouwt vervolgens voort op die ongelooflijke opname van bovenaf waar de Sharks en Jets elkaar benaderen voor hun gerommel en hun schaduwen verstrengelen op de vloer (waar de zinsnede “Een Steven Spielberg-film” is toegevoegd in CGI). Zodra ik stop met ongecontroleerd snikken over RIta Moreno’s vertolking van “Somewhere”, zal ik je meer vertellen over waarom deze trailer zo effectief is.

 • 6.

  Gisteravond in Soho

  Op dit moment zijn trieste covers van populaire liedjes zo’n cliché in filmtrailers dat we er vier totaal verschillende lijsten van hebben gemaakt op ScreenCrush. Af en toe gebruikt een film het cliché echter zo effectief dat het je eraan herinnert waarom het in de eerste plaats populair werd. Dit jaar was die film Gisteravond in Soho. De trailer synchroniseert prachtig de tekst van het Petula Clark-nummer “Downtown” met de afbeeldingen van Edgar Wright. Terwijl een stem zingt over de ‘muziek van het verkeer in de stad’, steekt Thomasin McKenzie een drukke straat in Londen over; wanneer de stem zoemt dat ze ‘op het trottoir blijft hangen waar de neonreclames mooi zijn’, loopt ze onder de neonreclame van Cafe de Paris door. Het allerlaatste moment van de trailer, waar het beeld van een doodsbange McKenzie bevriest en dan barst als een gebroken ruit, is ook een mooie terugkeer naar de stijl van trailers die populair was tijdens het tijdperk van giallo-horror die Gisteravond in Soho gebruikt als inspiratiebron.

 • 5.

  De Groene Ridder

  The van David Lowery Groene Ridder bevat 130 minuten aan duizelingwekkende beelden, dus het is niet per se moeilijk om een ​​teaser van twee minuten te maken waardoor het er prachtig uitziet. Wat is er indrukwekkend aan? De Groene Ridder trailer is de manier waarop het die afbeeldingen naast elkaar plaatst; het snijden van een lakzegel tot een cirkelvormig dakraam, of van de camera die achter Dev Patel’s Gawain ronddraait tot iemand die de zwaartekracht tart door omhoog te duiken in een plas water. De voice-over van Sean Harris die zijn “broers en zussen” wenkt om hem te “verheugen” met een “mythe” werkt ook goed om de stemming te bepalen. Gecombineerd met die fantasierijke beelden, creëert het een onweerstaanbare drang om het verhaal dat volgt te zien.

 • 4.

  De Matrix-opstandingen

  Een nieuw vervolg 15 jaar na het nominale einde van een franchise is altijd een hachelijke propositie. De eerste trailer voor De Matrix-opstandingen maakte duidelijk dat of de uiteindelijke film nu goed of slecht is (op het moment dat ik hem schrijf, ik hem nog steeds niet heb gezien), het heel interessant zou moeten zijn, concepten bijwerken vanaf de eerste Matrix voor een moderne context en een glans van hedendaagse visuele effecten op de krachten van Neo en Trinity. Het biedt precies de juiste balans om je de personages, de wereld, de kungfu te laten zien, terwijl je nog steeds geen idee hebt wat er in godsnaam aan de hand is in zijn verhaal.

 • 3.

  Jackass Forever

  De ware aantrekkingskracht van Jackass, nog meer dan de bizarre fysieke stunts, is het gevoel van kameraadschap tussen de cast. Meer dan een decennium na de laatste film staat dat gevoel centraal in de Jackass Forever trailer, samen met het gevoel dat dit een gelukkige reünie is waar je deel van wilt uitmaken. Bij deze reünie worden mensen gestoken door zwermen bijen en in de lucht gekatapulteerd door exploderende toiletten. Sommige reünies zijn zo, jongens.

 • 2.

  tik, tik… BOEM!

  Deze uitstekende clip destilleert Lin-Manuel Miranda’s film van Jonathan Larson’s musical in ongeveer 110 seconden. Het is slim gemonteerd op het geluid van een tikkende klok die geleidelijk versnelt, omdat de tijd tragisch genoeg dringt voor veel van de personages in het verhaal. Het tikken gaat sneller en sneller, maar er is geen explosie in de trailer. Daarvoor moet je de film zien.

 • 1.

  Zoethout Pizza

  Zoethout Pizza is een sfeerfilm; het draait allemaal om meegesleept worden in het gevoel van de vallei rond de vroege jaren zeventig. Er is niet veel van een plot buiten de voorlopige romance tussen een sluwe tiener en de 25-jarige assistent van een fotograaf; het volgt het paar terwijl ze een episodische reeks commerciële en romantische tegenslagen doormaken, terwijl ze allemaal de sfeer van Zuid-Californië opsnuiven. En deze trailer, ingesteld op David Bowie’s “Life on Mars?” echt alles nagelt. Weinig trailers – van 2021 of een ander jaar – leggen de essentie van een film zo succesvol vast.By admin