Tue. May 17th, 2022


Een van de meest opwindende producers in de scene op dit moment is Dode man. Deze getalenteerde artiest komt rechtstreeks uit Nashville met het vermogen om genres naadloos met elkaar te vermengen op een creatieve en boeiende manier. Hij heeft niet alleen een iconisch, zwaar klinkend geluid uitgehouwen, maar hij belichaamt ook een piratenesthetiek waardoor je alleen maar wilt zijn wat hij zijn fans noemt: een “piraat”.

Met meer dan 1 miljoen views van zijn virale remixes van Disney-nummers op TikTok, heeft Deadman ook een reeks opwindende nummers uitgebracht, waaronder “Handen omhoog“, “Piraten vlag“, en “The Shallows“. Nu is hij terug met zijn allereerste single van het jaar, een absoluut monster van een nummer, getiteld “OCHTENDGLOREN“.

Het nummer begint met heldere, sprankelende synths die een prachtige ambiance creëren terwijl een vocale chop zich een weg baant naar binnen, wat de verwachting opbouwt voor wat een donderende, bas ratelende drop blijkt te zijn. Hij houdt je scherp en introduceert moeiteloos een volgende drop die de boel op zijn kop zet en voluit gaat op Drum & Bass. Deadman’s oor voor sounddesign is onberispelijk. Zijn geluiden en vaardigheden met arrangementen zijn van topklasse, wat dit nummer verstevigt als een anthem dat je zou verwachten op het hoofdpodium EDC.

Dit is wat Deadman te zeggen had over “OCHTENDGLOREN“:

“’DAWN’ is een energiek / vrolijk nummer dat staat voor de hoop die je voelt als de zon opkomt en een nieuwe dag begint. Met zijn weelderige melodieën en zware baslijnen overstijgt ‘DAWN’ genres en zet het de toon voor een nieuw Deadman-tijdperk. Veel verse muziek op komst in 2022, ‘DAWN’ is nog maar een voorproefje!”

Luister hieronder naar “DAWN” van Deadman!By admin