Sat. May 21st, 2022


Door Tracey Paleo, Gia On The Move

“Het is een angstaanjagend, verstikkend verhaal over opgroeien en je dromen opgeven, je vader voor zijn tijd naar het graf zien rijden, leven tussen bittere, kleingeestige mensen. Het is een verhaal van gevangen zitten, compromissen sluiten, anderen zien vooruit en achteruit gaan, zo vervuld worden van woede dat je je kinderen, hun leraar en je onderdrukkend perfecte vrouw verbaal uitscheldt.” (wiki)

…de woorden van Wendell Jamieson, die opmerkte in zijn artikel uit 2008 voor: The New York Times die over het algemeen positief was in zijn analyse van de film, dat HET IS EEN PRACHTIG LEVEN was verre van gewoon een zoet sentimenteel verhaal. En toch blijft dit Amerikaanse kerstfantasiedrama uit 1946 de harten van mensen overal veroveren, jaar na jaar.

Deze first-run box office-mislukking heeft de alom geprezen als een van de beste films aller tijden, een van de 100 beste Amerikaanse films ooit gemaakt, en is nummer 1 op de lijst van de meest inspirerende Amerikaanse films van het American Film Institute. altijd.

Het is een echte tranentrekker die zwaar investeert in onze persoonlijke alternatieve realiteiten van het leven – dat goede dingen toch met goede mensen kunnen gebeuren. En, nou ja, wie houdt er niet van Jimmy Stewart in zijn rol als de aardigste man die ooit heeft geleefd, George Bailey?

Acteur Leo Marks zeker wel. En dat was buitengewoon duidelijk te zien hoe hij toneelschrijver, Steve Murray’s one-man, aangepaste versie, opvoerde, DIT PRACHTIGE LEVEN in het nieuwe huis van Rogue Machine in The Matrix op Melrose Avenue.

Foutloos geregisseerd door Drew Barr, was het een briljante, eersteklas uitvoering van 75 minuten die Marks voorziet met ongelooflijk rake stemmen van George Bailey en Mr. Potter, evenals de hele stad Bedford Falls en verschillende engelen. Marks maakt gebruik van ongelooflijk gebruik van toneelkunst als het gaat om het vertellen van het verhaal. Hij investeert alle liefde die hij kan opbrengen – en nog wat (Tears of Joy zijn een bonus!).

Dan zijn er de verlichtingssequenties, video op het podium, microfoonverbeteringen en doelgerichte regie. Het is allemaal zo kunstzinnig, geestig en verrukkelijk. Hoewel foto’s en videofragmenten van de eigenlijke Frank Capra-film die af en toe op het scherm verschijnen, de aandacht vestigen op het feit dat je natuurlijk gewoon thuis naar de film kunt zitten kijken. Maar dan – live theater. Dus het gegiechel en gegiechel zijn genoeg om af te leiden van het feit dat dit een stuk voor stuk hervertelling is van wat we al weten. Het had alleen maar bevredigender kunnen zijn om iets meer van de verteller en zijn standpunt te weten te komen. Wat vindt hij naast alles zo leuk aan het verhaal. Met andere woorden, meer Leo.

STERK AANBEVOLEN

Première in Zuid-Californië

Nu te spelen tot 3 januari 2022.

Looptijd is ongeveer 75 minuten (geen pauze)

Geproduceerd op speciale afspraak met Playscripts, Inc.

Toneelschrijver: Steve Murray

Regie: Drew Barr

Geproduceerd door: John Flynn (A Rogue Machine Production)

Waar:

ROGUE MACHINE (in het Matrix Theater)

7657 Melrose Ave, Los Angeles, CA 90046

(Parkeren op straat)

Wanneer:

Schema 2021: 12/17, 12/18, 12/19, 12/20, 12/22, 12/23, 12/26, 2/27, 12/31

Schema 2022: 1/1 – 1/3/2022

Sluitend: 3 januari 2022

Hoe:

Bel voor reserveringen 855-585-5185 of www.roguemachinetheatre.net

Alle leeftijden moeten een bewijs van VOLLEDIGE VACCINATIE tegen COVID-19 overleggen, samen met een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto om deel te nemen. Mondmaskers zijn te allen tijde verplicht binnenshuis te dragen.

Kosten: $25 ($15 voor studenten)

Foto (hierboven) door John Perrin Flynn: Leo Marks

By admin