Mon. May 16th, 2022


Met in de hoofdrollen Fred Armisen en Vanessa Bayer en met Mark Hamill, Ringo Starr, Joe Walsh, Jeff Lynne, Jon Hamm, Natasha Leggero, Darren Criss, Rosanna Arquette, “Weird Al” Yankovic, Patton Oswalt, Reggie Watts, Tim en Eric en Taiki Waititi de videoshows en sterrencast van meer dan veertig muzikanten, acteurs en komieken als eerbetoon aan Harrison’s invloed op muziek, film en comedy.

Los Angeles – 15 december 2021

Een all-star cast uit de wereld van muziek, tv, film en comedy is samengekomen om te eren George Harrison in de allereerste officiële videoclip voor zijn iconische hit, “Mijn lieve heer.” Geregisseerd door Lance Ponyen uitvoerend geproduceerd door: Dhani Harrison en David Zonshine, de videosterren Fred Armisen en Vanessa Bayer als metafysische speciale agenten die worden aangesteld door het hoofd van een clandestiene instantie, gespeeld door Mark Hamill, om te zoeken naar dat wat niet kan worden gezien.

BEKIJK HIER DE VIDEO

Bekijk hier de video

Onderweg werken tientallen agenten samen om hoog en laag te kijken naar wat mogelijk al die tijd vlak voor hun gezicht heeft gestaan, een afspiegeling van het zoekende karakter van het lied. Meer dan veertig muzikanten, acteurs, komieken, regisseurs, artiesten en andere creatievelingen treden op, variërend van Harrison’s vrienden en voormalige bandleden Ringo Starr en Jeff Lynne; aan acteurs Darren Criss, Jon Hamm, Rosanna Arquette; muzikanten Joe Walsh, “Vreemd” Al” Yankovic, Reggie Watts, komieken Moshe Kasjer, Natasha Leggero, Patton Oswalt; komische duo’s Tim en Eric (Tim Heidecker en Eric Wareheim) en Garfunkel en Oates (Kate Micucci en Riki Lindhome); en anderen zoals schrijver, acteur, regisseur Taika Waititi (“What We Do In The Shadows”, “Jojo Rabbit”, “Thor”) en beeldend kunstenaar Shepard Fairey. In de video is ook de vrouw van Harrison te zien Olivia Harrison en hun zoon Dhani Harrison, die in scènes met actrice verschijnen Aimee Mullins en acteur Rupert Vriend, respectievelijk. De volledige castlijst in volgorde van verschijning staat hieronder.

Naast Harrisons enorme invloed op populaire muziek als lid van The Beatles en zijn succesvolle solocarrière, had de legendarische songwriter, muzikant, filmproducent en vredesactivist ook grote invloed op de comedywereld via zijn baanbrekende Britse filmstudio, HandMade Films, die verantwoordelijk voor klassieke films als ‘Life Of Brian’ van Monty Python, ‘Time Bandits’ en de cultfavoriet ‘Withnail and I’. Deze videoclip is een eerbetoon aan Harrison’s gevoel voor humor en zijn onuitwisbare invloed op zowel muziek als comedy.

“Dit maken was een van de meest bevredigende ervaringen van mijn leven”, zegt regisseur Lance Bangs. “De aanpak was om het lied visueel weer te geven, terwijl deze agenten en inspecteurs het metafysische wonder om hen heen bleven missen. Beelden worden gechoreografeerd op de klanken van vocale melodieën, gitaartokkels, drumpatronen, akkoordwisselingen. George bracht een gevoel voor humor door al zijn video’s, dus we hielden die geest vast en vulden de cast met vrienden en bewonderaars van zijn muziek, velen afkomstig uit het huidige comedylandschap. Ik heb vintage prime-lenzen opgespoord uit enkele van de films die George’s HandMade Films had geproduceerd, en ik hoop dat kijkers een gevoel van verwondering en zoeken kunnen voelen terwijl ze ernaar kijken, en dat het nummer ons hele leven blijft verrijken.”

De video voor “My Sweet Lord” bevat de nieuwe 2020-mix van het nummer gemixt door drievoudig GRAMMY Award-winnende ingenieur, Paul Hicks (The Beatles, The Rolling Stones, John Lennon), uitgebracht op 6 augustus via Capitool/UMe op een suite van 50e jubileumedities van Harrisons monumentale meesterwerk, Alle dingen moeten passeren. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum, Alle dingen moeten passeren is opnieuw uitgebracht in een scala aan formaten, van een weelderige en ongelooflijk beperkte editie Uber Deluxe tot een uitgebreide Super Deluxe Edition-boxset tot een verscheidenheid aan cd- en vinylconfiguraties, naast streaming- en downloadconfiguraties. Harrisons meesterwerk is volledig opnieuw gemixt van de originele banden en uitgebreid met 47 (42 niet eerder uitgebrachte) demo’s en outtakes, zodat luisteraars als nooit tevoren kunnen genieten van het album en de opnamesessies. Tientallen jaren in de maak en liefdevol gemaakt door de familie Harrison, werd het album opnieuw gemixt om Harrisons oude wens te vervullen. Uitvoerend geproduceerd door Dhani Harrison, met het product geproduceerd door David Zonshine, transformeert de nieuwe mix het album door het sonisch te upgraden – waardoor het helderder, voller en beter klinkt dan ooit. Ga voor meer informatie of om te kopen naar GeorgeHarrison.com

Een halve eeuw sinds de eerste release, de 7x platina Alle dingen moeten passeren, blijft alleen maar groeien in invloed en status, wat de liefde voor George Harrison en zijn tijdloze muziek onderstreept. Meest recentelijk werd “My Sweet Lord” platina gecertificeerd, terwijl de 50e Jubileum Uber Deluxe-editie van Alle dingen moeten passeren ontving een GRAMMY-nominatie voor Best Boxed of Special Limited Edition-pakket voor de 64e Jaarlijkse GRAMMY Awards, die plaatsvinden op 31 januari 2022.

“Mijn lieve heer”

Geschreven en geregisseerd door

Lance Pony

Uitvoerend geproduceerd door

Dhani Harrison

David Zonshine

Met in volgorde van uiterlijk:

Mark Hamill

Fred Armisen

Vanessa Bayer

Moshe Kasjer

Natasha Leggero

Jeff Lynne

Reggie Watts

Darren Criss

Patton Oswalt

“Weird Al” Yankovic

David Gborie

Sam Richardson

Atsuko Okatsuka

Rosanna Arquette

Brandon Wardell

Ringo Starr

Joe Walsh

Jon Hamm

Brett Metter

Anders Holm

Dhani Harrison

Rupert Vriend

Angus Samson

Taika Waititi

Eric Wareheim

Tim Heidecker

Kate Micucci

Riki Lindhome

Alyssa Stonoha

Mitra Jouhari

Zandige schat

Olivia Harrison

Aimee Mullins

Courtney Scary

Natalie Palamides

Shepard Fairey

Claudia O’Doherty

Tom Scharpling

Paul Scheer

Sarah Baker

By admin