Mon. May 16th, 2022


het veld: Vind je Boba Fett al cool? Uw antwoord op die vraag is dat 1000% uw interesse in de tweede zal opwekken Star Wars serie (van vele) om eindelijk te debuteren op Disney+. Met Temuera Morrison in de rol die hij door de prequels moest spelen, Het boek van Boba Fett is een liefdesbrief aan een actiefiguur, met af en toe een glimp van een diepere betekenis die in de schaduw op de loer ligt.

Vind je Boba Fett al niet cool? Nou, dat is een concept dat maker Jon Favreau en pilootregisseur Robert Rodriguez duidelijk ondenkbaar vinden. Als je niet eens weet wie Boba Fett is, en/of geen zin hebt om meer te weten te komen – nou, sorry, deze show heeft geen geduld voor jouw soort. Dit is een echte poging van superfans die is ontworpen om te onthullen hoeveel van de kernfanbase nog steeds opgewonden is door dit soort korrelige diepe duik. En de doelgroep zou in ieder geval blij moeten zijn.

Een vraag die we nooit hebben beantwoord: Het verzamelen van hetzelfde niveau van productiewaarden vastgesteld met De Mandaloriaan, Het boek van Boba Fett begint waar we decennia lang hadden aangenomen dat de erfenis van Boba Fett zou eindigen: in de Sarlacc-put op Tatooine waar de premiejager was gevallen tot zijn vermoedelijke dood.

Hoe overleefde hij? Dat is het allereerste dat wordt behandeld in de première van de serie, die de tijd verdeelt tussen flashbacks naar wat er gebeurde na Fett’s afdaling in de pit, evenals de gebeurtenissen daarna Mandalorian Seizoen 2, waarin Boba, samen met zijn trouwe luitenant Fennec Shand (Ming-Na Wen), de beslissing neemt om het machtsvacuüm op te vullen dat is achtergelaten door de dood van Jabba the Hutt in Star Wars: Episode VI — Terugkeer van de Jedi.

Temuera Morrison Jennifer Beals Het boek van Boba Fett

Het boek van Boba Fett (Disney+)

Zijn dat de Chanel-laarzen? Net als de grote romcom-heldinnen voor hem, krijgt Boba, om dit nieuwe avontuur aan te gaan, een beetje een oppepper (er gaat niets boven een frisse nieuwe outfit en wat tijd in een helende buis om je te helpen er op je best uit te zien). Maar hoewel nieuwe kleding Julia Roberts misschien heeft geholpen om door de high society te navigeren, zijn de uitdagingen om de nieuwe HBIC van Tatooine te worden een beetje uitdagender, aangezien Boba merkt dat de meeste mensen die hun brood verdienen in de onderwereld van Mos Espa niet per se enthousiast zijn om laat een nieuwe vermeende heavy-hitter de stad binnenrollen en beweert de leiding te hebben.

Boba’s strategie is uniek als het gaat om het zijn van een misdaadbaas: “Ik ben van plan om met respect te regeren”, is zijn relatief warme en vage benadering om de nieuwe Jabba the Hutt in de stad te worden. Het is het humaniserende element dat nodig is om nieuwkomers in dit personage als protagonist te laten investeren, en creëert ook een onmiddellijk (en intrigerend) conflict: kan een fundamenteel corrupt en bruut systeem worden hervormd tot iets dat werkt met een bepaald basisniveau van fatsoen?

Dat sprankje potentieel is er, hoewel het ingeklemd zit tussen meerdere monstergevechten (oh, de Disney+ Star Wars shows houden van een goed grof monstergevecht), andere melees en de vele vele flashbacks. Van alle soorten shows die Boek van Boba Fett zou ervoor kunnen kiezen om te emuleren, zoiets als de sopranen is eigenlijk een geweldig model. Maar of het zelfs maar kan hopen dat niveau van complexiteit en nuance te benaderen, is na deze eerste aflevering erg moeilijk te zeggen, gezien alle andere elementen die erin zitten.By admin