Tue. May 17th, 2022


De beslissing van de film om breder te gaan in plaats van realistischer, leidt tot een aantal echt geïnspireerde komische ideeën. Malcolm McDowell, bijvoorbeeld, is absoluut hysterisch als Reggie, wiens benadering van het deel lijkt te zijn geweest om simpelweg de opgewekte overdreven draai te recyclen die hij deed in “Caligula”. Hij maakt grootse proclamaties aan zijn fans op het podium en geeft zich over aan schandalig gedrag backstage, met als hoogtepunt het onvergetelijke moment waarop hij een van de leden van zijn band (John Densmore van The Doors) voorstelt aan zijn nieuwe manager, wiens identiteit ik zal achterlaten voor jou om Ontdek. Dat gezegd hebbende, de film is gestolen door Lou Reed, een man die niet per se beroemd is vanwege zijn gevoel voor humor (vooral in die tijd), maar die een hilarische en winnende uitvoering levert als Auden, waarmee hij zowel Dylan als zijn eigen serieuze reputatie, en vervolgens het hele ding tot een einde te brengen met een mooie vertolking van “Little Sister”. (Helaas, in wat een van de meest in het oog springende gebreken van de film blijkt te zijn, stond Arkush, in opdracht van de producent, volgens het commentaartrack, erop de eindcredits te laten lopen over de beelden van het optreden van Reed.)

Toen “Get Crazy” in de zomer van 1983 in de bioscoop verscheen, kreeg het een aantal goede recensies, maar werd het gehinderd door vlekkerige distributie en een advertentiecampagne die niet echt uitlegde wat de film eigenlijk was. Jarenlang was het om verschillende technische redenen niet beschikbaar op dvd en Blu-ray, en degenen die het wilden zien, moesten hun toevlucht nemen tot bootlegs en incidentele optredens op YouTube. Nu zijn alle problemen opgelost en heeft Kino Lorber het de Blu-ray-behandeling gegeven met een nieuwe 2K-master en een mooie verzameling speciale functies die worden geleid door een informatief commentaartrack met Arkush, filmhistoricus Daniel Kremer en “Get Gekke” superfan Eli Roth. “The After Party” is een lange documentaire waarin de meeste overlevende deelnemers vertellen over de productie en receptie van de film. Er is zelfs een trio van door Arkush geregisseerde muziekvideo’s, waaronder een voor de titelsong van Sparks en twee takes op “Not Gonna Take it No More” van Lori Eastside en de Nada Band, een van toen de film oorspronkelijk werd uitgebracht, en nog een shot tijdens een reünie-optreden eerder dit jaar.

Natuurlijk, voor fans van de film die al jaren hunkeren naar hun illegale kopieën, is het hebben van een fatsoenlijke kopie van “Get Crazy” de grootste bonus van allemaal. Nog steeds zo raar en wild als toen hij voor het eerst uitkwam, is deze film rijp voor herontdekking en hopelijk zal deze Blu-ray hem helpen het publiek te vinden dat hij lang heeft verdiend. Degenen die van “Get Crazy” een onderdeel maken van hun aanstaande oudejaarsavond, zullen het onmogelijk vinden om de slechtste jaren te verlaten zonder een oprechte glimlach op hun gezicht.

Om uw exemplaar van “Get Crazy” op Kino Lober Blu-ray te bestellen, Klik hier.

By admin