Sat. May 21st, 2022


Het is een beetje vreemd dat ik, na zeven jaar (bijna acht) in deze branche te hebben gewerkt, niet één keer in Heilig schip! voor dit jaar. Als zodanig, vooral met zo’n legendarische gebeurtenis, kan het moeilijk zijn om de sfeer en opwinding van zo’n evenement goed te beschrijven zonder de rijkdom aan voorafgaande context die zoveel bezoekers jaar na jaar herontdekken.

Dat gezegd hebbende, mijn allereerste Heilige Schip! Wrecked was 100% een ervaring om nooit te vergeten.

Toen ik aankwam bij de Hard Rock Riviera Maya in Cancun, nadat we onze kamer hadden ingecheckt en onze polsbandjes hadden gekregen, liepen we onmiddellijk naar Marc Rebillet op het hoofdpodium, misschien 100 meter verderop. Het is niet ongewoon dat een podium op een festival zo dicht bij de ingang staat, maar bij een resortfestival is je knusse kamer natuurlijk ook niet zo ver weg. Evenmin is de kamer van iemand anders, waarvan sommige de podia omringen. Evenmin is er een overvloed aan drank- en voedselopties, noch de prachtige oceaan.

Dat feit raakt je pas echt als je aankomt wanneer je alles in je opneemt, en het gevoel het dichtst bij opluchting komt – en dan het besef dat je een fantastisch weekend gaat hebben.

De Hard Rock Riviera Maya is een groot resort, maar niets is meer dan 5-10 minuten lopen. ‘S Ochtends liepen we een paar minuten naar het nabijgelegen Toro-restaurant, waar we een selectie brunchproducten en wat koffie en natuurlijk een mimosa ophaalden, voordat we naar het strandpodium gingen, vrijwel net buiten. Tal van servers lopen langs om te vragen of je drankjes nodig hebt, en de muziek is levendig en luid, zodat je nooit je stoel hoeft te verlaten als je dat niet wilt. Daarom bleven we zaterdag ruim vijf uur op onze strandstoelen luisteren naar Miane, Cloonee, Rebuke en Chris Lake.

Afgezien van de muziek en sfeer, Holy Ship! Wrecked bood tal van activiteiten aan de aanwezigen, waarvan onze favoriet de Loop Daddy Brunch Cook Off met Marc Rebillet op zondag was.

Op onze laatste avond besloten we om te stoppen met rommelen met het dineren in buffetstijl en een echte maaltijd te nemen in Le Petit Cochon, net naast de Sunrise Stage. Wat bietentartaar, een andijviesalade en eend met bleekselderijpuree met seizoensfruit was de perfecte afsluiter van een spetterend evenement.

Wat bepaalde sets betreft, waren Alison Wonderland, Madeon, Deathpact, de Desert Hearts Crew, Ben Böhmer en zeker Marc Rebillet fantastisch. En er moet een speciale aankondiging worden gedaan voor het hoofdpodium van CharlestheFirst op zondag. Het was somber, mooi en somber wat een prachtig contrast vormde met vele andere acts op het evenement. Charles is gisteren helaas overleden, en we zijn vereerd een van, zo niet zijn laatste set te hebben gehoord.

Heilig schip! Wrecked keert terug in 2022.

By admin