Tue. May 17th, 2022


Koop het hier

Speciale eigenschappen
Geen


“Huil Macho”

Clint Eastwood had naar verluidt jarenlang gewerkt aan een bewerking van de gelijknamige roman van N. Richard Nash, en, hoe beleefd ik het ook kan zeggen, ik denk dat het een decennium of misschien zelfs twee jaar geleden sterker zou zijn geweest. Eastwood schuwt zijn 90-jarige leven niet, maar het personage is bijna te kwetsbaar en Eastwood lijkt een beetje moe van dit soort rollen. Zijn vakmanschap als regisseur blijft echter sterk als hij het verhaal leidt van een rodeoster die wordt ingehuurd om een ​​jongen (Eduardo Minett) uit Mexico op te halen en hem naar zijn vader (Dwight Yoakam) te brengen. De film maakt het meeste indruk in het middengedeelte, aangezien de hoofdrolspeler van Eastwood een ander soort geluk vindt op een onverwachte plek. Een deel van de speeches is overschreven en de actie voelt dwaas aan, maar het menselijke drama herinnert je eraan hoe sterk Eastwood altijd is geweest op dat gebied.

Koop het hier

Speciale eigenschappen
Back In The Saddle: The Making Of Cry Macho – Mimi
Macho en de Mustangs – Mimi


“De Franse Dispatch”

Wes Anderson’s nieuwste bevat een van de grootste casts van zijn carrière en verzamelt bijna iedereen met wie hij ooit heeft gewerkt plus een paar nieuwe bekende gezichten om een ​​drieluikverhaal te vertellen dat is geïnspireerd op het werk van De New Yorker. In dit geval centreert Anderson het Franse bureau van een fictieve krant genaamd Liberty, Kansas Avondzon. Bill Murray speelt de redacteur en drie verhalen ontvouwen zich: “The Concrete Masterpiece”, “Revisions to a Manifesto” en “The Private Dining Room of the Police Commissioner”. Elk verhaal heeft zijn sterke punten, vooral in Andersons scherpe art direction en montage. Dit is de MEEST Wes Anderson-film tot nu toe, maar dat zeg ik niet als kritiek. Er zouden meer filmmakers moeten zijn met een stem die zo onderscheidend is. Dat gezegd hebbende, het is een beetje te steriel voor deze kijker, een film die voor mij werkte tot ongeveer halverwege verhaal twee, toen ik me realiseerde dat het me niet kon schelen. Er is hier echter meer dan genoeg om van te houden, alleen in ontwerptermen om aan te bevelen een kijkje te nemen (en ik ben pro-films die journalistiek omarmen). Opmerking: het is ongelooflijk onwaarschijnlijk dat dit de definitieve release van deze film is, aangezien deze geen speciale functies heeft. Het voelt als een tijdelijke aanduiding voor een onvermijdelijke release van Criterion.

Koop het hier

Speciale eigenschappen
Geen


“Het laatste duel”

De betere van de twee Ridley Scott-films uit 2021 is dit historische drama dat al is omgedraaid van theatraal naar VOD en dvd. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Eric Jager, het is het verhaal van Jean de Carrouges (Matt Damon), Jacques Le Gris (Adam Driver) en Marguerite (Jodie Comer) en het wordt verteld in drie hoofdstukken, vanuit elk van hun perspectieven . Marguerite, de vrouw van Jean, beschuldigt Jacques ervan haar te hebben verkracht, en de gebeurtenissen rond de aanval ontvouwen zich in elk verhaal op subtiel verschillende manieren. Een complex, genuanceerd drama (met een script dat mede is geschreven door Damon, Ben Affleck en Nicole Holofcener). Dit is precies het soort film waarvan critici en filmmakers bang zijn dat ze in het nieuwe tijdperk niet zullen worden gemaakt, omdat het voelt alsof bioscoopreleases vertrouwd zijn IP’s. Ik verwacht dat het publiek “The Last Duel” zal inhalen, een van Scott’s meer zelfverzekerde en succesvolle films uit de late carrière, vooral nu het algemeen beschikbaar is. Doe jouw deel.

By admin