Tue. May 17th, 2022


Een van de voordelen van animatie waar je echt van hebt geprofiteerd, is dat je uit je dak gaat met de sets voor de grote show die je personages maken. Dat moet leuk zijn geweest.

Dat is het hem juist! Je kunt met alles los gaan. De muziek – je zou dieren kunnen laten zingen, yaks kunnen laten dansen! Laten we ruimteschepen en planeten doen en gaan, gaan!

Het ding met de eerste film is dat deze personages zo’n bescheiden begin hebben. Met hun huisjes en de garage van het appartement. Sommigen van hen hebben niet eens een verblijfplaats. En zelfs de set aan het einde zijn de ruïnes van het theater. Het is niet eens een echt podium. Tijdens het vervolg hadden we zoiets van: “Ok, laten we naar de stad gaan en echt proberen de grootste show op te voeren die we kunnen.” Wat een droombaan. En dan ook nog eens om dan artiesten in het proces te kunnen vouwen. We gingen aan de slag met deze geweldige choreograaf genaamd Sherrie Silver voor alle choreografieën in de film. En dan Rodarte, deze modeontwerpers die gewoon prachtige, briljante kleding maken – ze ontwierpen alle outfits. Dus we waren echt bezig met een show. Het is gewoon geweldig.

Waren de acteurs met elkaar in dezelfde kamer toen ze hun tekst aan het opnemen waren?

Nee, het was zoals we nu zijn [on Zoom]. Ik sta aan de ene kant, alle andere personages. En ze zijn waar jij bent, en ze doen hun ding. En dus moet ik de hele scène in mijn hoofd hebben. Ik probeer de ritmes en energieën van iedereen te laten voelen alsof ze deel uitmaken van hetzelfde. Bovendien kan een deel ervan al gedeeltelijk zijn opgenomen, dus er zijn al deze verschillende stukken uit verschillende opnamesessies om samen te stellen. Sterker nog, we hebben er ergens een clip van. Ik weet niet of het al gedeeld is, waar je kon zien hoe gescheiden deze dingen zijn. Sommige teksten van Matthew McConaughey zijn twee jaar na elkaar opgenomen. We hebben ze gewoon gehalveerd. Er zijn hele scènes van personages die aan het chatten zijn door een bus die zijn opgenomen over een periode van twee of bijna drie jaar. Het duurde drie jaar om alle stukken te krijgen. Het is ongelooflijk hoe versnipperd het hele proces is. Hoe het aan het einde samenvloeide, is een goocheltruc. Je krijgt een stem hier, een stem daar. Je voegt hier een geanimeerd personage toe en dan krijg je de vacht pas later, je krijgt hun kleding niet omdat ze afzonderlijk geanimeerd zijn. En pas als je het einde bereikt, valt dit hele ding in elkaar.

En eerlijk gezegd vind ik het diep ontroerend als ik het voltooide werk zie. Want het is niet alleen de film. Het is al dit werk, en deze passie in zoveel stukjes en dan zie je ineens Clay Calloway door de gang lopen. En het is als, wauw. Het is echt iets. Als iemand die van buiten de animatiewereld komt, zoals je weet, vind ik het tot op de dag van vandaag nog steeds oogverblindend.

Zolang je Clay Calloway noemde, laten we het hebben over de man die dat personage speelt: Bono!

O, die vent. [Laughs] Het goede nieuws is dat hij op geen enkel moment op ons heeft geschoten met een verfpistool of ons een schok heeft gegeven met een elektrisch hek. Deze man is zo vrijgevig en levendig, en vriendelijk en enthousiast. Het was bijvoorbeeld niet mijn idee dat hij aan het eind een nummer zou schrijven; dat was zijn idee. Hij zei: “Oh, ik heb een nummer geschreven.” En het was perfect. Het was een perfecte destillatie van alles wat we met dat personage probeerden te doen, en hoeveel het voor Bono zelf als artiest betekende. Dus hoewel het geen Clay Calloway-achtig gevecht was om hem te pakken te krijgen, was het gelijk in termen van de omvang van het voorstel. Ook voor ons is hij een icoon. Dit is iemand die ik op het hoogste voetstuk heb dat je voor een rockmuzikant kunt hebben. En dus kon ik het niet geloven toen hij geïnteresseerd was. Hij had erg genoten van de eerste film, zo bleek. Hij zei: “Oh, jullie hebben… muziek.” Hij genoot van de passie die de personages hebben voor zingen. En toen kon hij zien hoe een leeuw die doordrenkt was van verdriet zou worden genezen door zijn liedjes terug te horen zingen door zijn publiek. En die liefde zou hem naar buiten brengen. Als het was zoals: “Oh, je gaat deze coole leeuw zijn, en er zullen een paar leuke liedjes zijn”, denk ik niet dat hij helemaal geïnteresseerd zou zijn geweest. Het werkte emotioneel en hij vond zijn weg erin.

By admin