Tue. May 17th, 2022


Jenna Johnson is net begonnen aan een baanbrekend seizoen van ‘Dancing with the Stars’, waarin haar onberispelijke techniek, creatieve choreografie en torenhoge zelfvertrouwen volledig tot hun recht kwamen. Ook in de spotlights? Haar repetitiemode van het volgende niveau, bestaande uit stukken uit haar eigen lijn met Jo+Jax. De samenwerking debuteerde afgelopen zomer met een dans-tastische catwalkshow in Pleasant Grove, UT, omringd door enkele van de danselite van de staat (denk aan “DWTS”-professionals Witney Carson, Lindsay Arnold en meer). De samenwerking was een primeur voor beide partijen en ze waren stuk voor stuk toegewijd om het in stijl naar de wereld te brengen.

Johnson en haar man, Val Chmerkovskiy, gekleed in een knalrood ensemble, begaven zich als eerste op de grond met een felle cha-cha. Al snel liep (lees: gedanst) een legertje J+J-dansers over de catwalk in alle nieuwe ontwerpen. Van jazz tot hiphop tot ballroom, Utah-talent was volledig te zien (en bedekt met cheetah-print) – inclusief de mini’s, die met ultra sass over de marley liepen. Het was een show die deed denken aan pre-pandemische dagen – en dat is precies waar Jo+Jax mede-oprichter Joey Dowling-Fakhrieh van had gedroomd. “De energie was bedwelmend”, zegt ze. “Het was ongelooflijk.”

JJXJJ: Een samenwerking gemaakt in de alliteratiehemel

Door de jaren heen is Jo+Jax benaderd door verschillende agenten en managers die hun dansers wilden pushen voor een samenwerking. Ondanks de belangstelling greep Dowling-Fakhrieh nooit van de gelegenheid gebruik. “Het was gewoon nooit de juiste pasvorm”, zegt ze. Maar alles veranderde twee jaar geleden toen ontwerper (en voormalig student van Dowling-Fakhrieh’s) Hannah Sobisky Gordon zich bij het Jo+Jax-team voegde. “Hannah was tien jaar geleden mijn eerste kamergenote in LA toen ze op de modeschool zat”, zegt Johnson. “Ik zou thuiskomen van ‘DWTS’-repetities en zij zou naaien en pinnen, en schetsen opstellen. Ik zag haar een ongelooflijke ontwerper worden.”

Vanwege hun persoonlijke connectie begonnen Dowling-Fakhrieh en Gordon het potentieel van een formele samenwerking met Johnson te plannen. “Jenna was de juiste persoon voor ons merk”, zegt Dowling-Fakhrieh. “We kenden haar persoonlijk [Johnson, Dowling-Fakhrieh and Gordon were all raised in the same Utah dance community], en kende het soort karakter dat ze had. Ze promoot dezelfde dingen die we belangrijk vinden: in jezelf geloven, voor jezelf opkomen, hard werken en nederig zijn.”

Toen het Jo+Jax-team Johnson formeel de kans aanbood, was het een goed idee voor haar. “Ik heb altijd al een regel met mijn naam erop willen hebben, maar ik wilde geen eigen merk beginnen”, zegt Johnson. “Het was perfect omdat ik Hannah echt vertrouwde, en alles viel op zijn plaats.”

De visie

Toen de ontwerpen voor de lijn begonnen, was het team van Jo+Jax geïnteresseerd in het benutten van de recente hausse in ballroomdans voor jongeren, veroorzaakt door conventies zoals 24Seven (waar Johnson en Chmerkovskiy op de faculteit zijn) die het in hun curriculum introduceerden. Volgens Johnson hebben veel van de studenten die haar lessen in het weekend bijwonen geen goede balzaalkleding, en daar wil ze graag verandering in brengen. “Ik kwam opdagen om les te geven in een jurk en hakken, en de dansers zouden in hun gewone danskleding zijn, gecharmeerd van wat ik droeg”, zegt Johnson. “Mijn doel was om deze kinderen toegang te geven tot balzaalkleding van goede kwaliteit, en in de kleuren waarin ik me op mijn best voel: vuurrood, cheetah-print en strak zwart.”

Het ontwerpproces

Jenna Johnson draagt ​​een zwarte tweedelig dansoutfit (een crop top en legging).

Jenna Johnson

Met dank aan Jo+Jax

Het samenwerkingsproces begon toen zowel Johnson als het team van Jo+Jax inspiratie opdeden voor wat ze wilden dat de lijn zou zijn. “We ontwierpen niet alleen kleding en zetten Jenna’s naam erop”, zegt Gordon. “Ze was bij elke stap betrokken.” Toen ze eenmaal een idee hadden waar iedereen naar op zoek was, maakten Gordon en het ontwerpteam van Jo+Jax een ontwerp ter overweging. “We begonnen met 25 ontwerpen en moesten dat terugbrengen tot vijf of zes”, zegt ze.

“Ik wil trots zijn op en vertrouwen hebben in alles wat ik maak of promoot”, zegt Johnson. “Het materiaal moest een goede flow en beweging creëren. Er was veel druk op ons allemaal om het goed te doen.” Johnson bracht wat van haar favoriete balzaalkleding mee en samen ontleedden zij en Gordon wat het zo goed maakte en pasten het toe op hun ontwerpen.

De modeshow

In de afgelopen jaren heeft Jo+Jax zijn hoofdkantoor verplaatst van NYC naar Utah (een hotspot voor dansonderwijs). In hun nieuwe ruimte is een ruimte die ze het ‘bewegingslab’ noemen, bedoeld om evenementen, repetities en, op een dag, masterclasses te houden waarin studenten kunnen dansen in Jo+Jax-uitrusting en feedback kunnen geven op ontwerpen. “Onze grootste visie toen we naar Utah verhuisden, was de mogelijkheid om evenementen te organiseren waarin we dansers een ervaring konden geven”, zegt Dowling-Fakhrieh.

En, jongen, hebben ze een ervaring gegeven op hun J+JX Jenna Johnson-lanceringsfeest. Dowling-Fakhrieh en Johnson werkten samen om de show te choreograferen: Johnson creëerde de ballroomsecties terwijl Dowling-Fakhrieh de jazz- en hiphopmomenten verzorgde. “We zijn allebei zulke eigenzinnige choreografen, mijn man was een beetje nerveus”, zegt Dowling-Fakhrieh. “Maar uiteindelijk was het zo gemakkelijk en leuk.”

Toen het optreden eindigde, beklommen Johnson, Dowling-Fakhrieh en Gordon het podium om hun dank te betuigen, en alle drie de vrouwen verdwenen in tranen. “We wilden een gemeenschap creëren waarin mensen elkaar steunen”, zegt Dowling-Fakhrieh. “Deze lancering was het hoogtepunt van al ons harde werk en het was de meest geweldige ervaring ooit.”By admin