Sat. May 21st, 2022


Interview door Rosamaria Kostic Cisneros.

De prestaties van de firma Giuvlipen Romacen – Het tijdperk van de heks vertelt het verhaal van zes cyberheksen die een geïsoleerde, futuristische samenleving creëerden, Romacen genaamd. De samenleving is feministisch en utopisch en functioneert volgens haar eigen normen en rechtssysteem. De reden voor de oprichting van deze vereniging was dat de leden genoeg hadden van de onderdrukking door blanken. Met behulp van technologie en techno magische kracht wordt het mogelijk om in de tijd te reizen, humanoïde robots te maken en een directe cyberaanval te doen op de niet-Roma. De belangrijkste vraag van het stuk is of de nieuwe wereld echt solidair en trouw kan zijn aan het oorspronkelijke idee?

Aanhanger voor Romacen – Het tijdperk van de heks

Schrijver: Mihaela Dragan
Regisseur: Tina Turnheim
Artiesten: Ioana Costea, Mihaela Dragan, Nicoleta Ghita, Fatma Mohamed, Zita Moldavië, Anca Pitaru
Talen: Roemeens
Ondertitels: EngelsBy admin