Sat. May 21st, 2022In slechts een paar korte dagen dreigde de Omicron-variant van COVID-19 alle indoorplannen voor de wintermaanden te dwarsbomen – vooral in New York, waar gevallen net een nieuw eendaags record hebben gekraakt. Maar voor LCD Soundsystem, die midden in hun verblijf van 20 nachten in Brooklyn Steel zit, moet de show doorgaan: de band heeft deze week een verklaring op sociale media uitgebracht waarin ze hun beslissing uitleggen om hun komende shows niet te annuleren.

“Om te beginnen weten we allemaal dat er risico’s zijn aan het spelen van deze shows”, schreven James Murphy en zijn bedrijf. “Toen we ze planden, dachten we dat we er nu, qua Covid-19, beter aan toe zouden zijn, maar het is niet gelukt… We weten dat wij en ons team (en het team van Brooklyn Steel), in veel opzichten, lopen het meeste risico om rick te krijgen, alleen al omdat ze bij elk van onze 20 shows aanwezig zijn. Maar we zeiden dat we zouden spelen, en er komen mensen, dus we spelen.”

Hoewel LCD het risico erkende van het spelen van liveshows, wezen ze erop dat bijna 50 procent van de kaartjes voor hun residentie van buiten de stad werden gekocht. “Dus dit is wat we hebben besloten: je moet je eigen beslissing nemen of je je veilig voelt om ons te bezoeken,” vervolgden ze. “Als je dat niet doet, kun je naar axs.com gaan om je geld terug te krijgen. De volgende keer dat we in NYC spelen, sta je als eerste in de rij voor tickets. We houden je geld niet vast, of verzetten een nieuwe afspraak… Je krijgt gewoon de eerste crack de volgende keer dat er hier een optreden is. Als er genoeg mensen willen annuleren, annuleren we de shows en betalen we iedereen terug, zodat jij ook de volgende in de rij staat. Het is het beste wat we kunnen bedenken.”

LCD Soundsystem heeft nog drie data over van hun verblijf in Brooklyn Steel (een van Gevolg‘s top live shows van 2021) op 19, 20 en 21 december. Lees hieronder het volledige statement van de band.

Voor degenen die liever veilig thuis blijven, streamt LCD Soundsystem op 22 december een nieuwe kerstspecial op Amazon Prime. De part-sitcom, part-concert film is geregisseerd door Tim & Eric’s Eric Wareheim en speelt Macaulay Culkin in de hoofdrol.By admin