Sat. May 21st, 2022De Tender Bar is het coming-of-age-verhaal van een jonge man, en als je er ooit een hebt gezien, weet je dat de rol van de moeder een essentieel onderdeel van het verhaal is. Lily Rabe had dus veel te vangen als de naamloze moeder van JR (gespeeld door Daniel Ranieri als jongen en Tye Sheridan als jonge man), vooral omdat het personage was gebaseerd op de afbeelding van auteur JR Moehringer van zijn eigen moeder in zijn memoires .

“Ze is iemand waarbij het zo gemakkelijk in een plaats van zelfmedelijden kan vervallen of: ‘Waarom ik, waarom overkomt me dit steeds?'” vertelt Rabe Gevolg in een Zoom-interview. ‘Maar dat interesseert me helemaal niets aan haar. Ik denk dat die dingen gewoon aanvoelden als dingen waar ze zelf niet in geïnteresseerd was, en dus voelde het gewoon goed, het voelde elektrisch toen ik het las.”

Rabe’s carrière in zowel film als televisie omvat een eclectisch assortiment aan rollen, waaronder in opmerkelijke projecten zoals 2018’s Zonde (speelt Liz Cheney) en de meesterlijke bewerking van Barry Jenkins van De ondergrondse spoorweg. De Tender Bar is de eerste keer dat ze samenwerkt met regisseur George Clooney, over wie ze enthousiast is: “Ik voelde me door George gezien, zowel als acteur als als mens, en dat gebeurt niet altijd – dat je je gewoon gezien en vertrouwd voelt, en op zo’n prachtige manier vastgehouden door uw directeur.’

Binnenkort zal Rabe te zien zijn in de Showtime-serie De First Lady, in de rol van Lenora Hickock, wiens nauwe relatie met First Lady Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson) door de jaren heen de bron is geweest van veel historische speculatie. En als lid van Ryan Murphy’s Amerikaans horror verhaal ensemble, zegt ze dat ze altijd aan boord is voor welke wilde reis Murphy dan ook met zijn cast en publiek zou ondernemen.

Hieronder, in een interview dat voor de duidelijkheid is getranscribeerd en bewerkt, vertelt ze waarom het spelen van mama tegen haar sprak (zelfs zonder een echte personagenaam), hoe het was om auditie te doen voor Clooney en hoe veel onderzoek haar helpt deze te begrijpen rollen.
By admin