Mon. Jan 24th, 2022


Er bestaat misschien geen franchise met een meer gecompliceerde (of verwarrende) continuïteit dan: De Texas Chainsaw Massacre. Er was een originele chronologie van vier films, te beginnen met het origineel uit 1974 van Tobe Hooper, daarna een reboot en vervolgens een voorloper naar de herstart. Toen was er een direct vervolg op het origineel Texas kettingzaag dat negeerde de vorige sequels. (Dat was 2013 Texas kettingzaag 3D.) Toen was er een ander prequel (2017) Ledergezicht) die zogenaamd ouder was dan alle vorige films.

Nu is er Texas Chainsaw Massacre (geen ‘de’!), alweer een “direct vervolg” op de originele film. Het gaat om een ​​nieuwe groep tieners die ongeveer 50 jaar na de gebeurtenissen in die film over Leatherface struikelt. Theoretisch is dit dus dezelfde Leatherface uit de eerste film, die duidelijk zijn liefde voor kettingzagen in de afgelopen decennia nooit heeft verloren.

Je kunt de eerste afbeelding van deze nieuwe Leatherface hierboven zien; hier is een shot van de niet-leatherfaced cast:

Hier is de officiële synopsis van de film:

Melody (Sarah Yarkin), haar tienerzus Lila (Elsie Fisher) en hun vrienden Dante (Jacob Latimore) en Ruth (Nell Hudson) gaan naar het afgelegen stadje Harlow, Texas om een ​​idealistische nieuwe onderneming te starten. Maar hun droom verandert al snel in een nachtmerrie wanneer ze per ongeluk het huis van Leatherface verstoren, de gestoorde seriemoordenaar wiens met bloed doordrenkte erfenis de bewoners van het gebied blijft achtervolgen – inclusief Sally Hardesty (Olwen Fouéré), de enige overlevende van zijn beruchte bloedbad in 1973 die vastbesloten is om wraak te nemen.

In de eerste Texas kettingzaag, Sally werd gespeeld door Marilyn Burns, dus dat is een ander terugkerend personage, maar gespeeld door een andere actrice.

Als dit bijna 50 jaar later is, betekent dat dat Leatherface 70 is? 80? Gaat hij zich bewegen als een 75-jarige man in de film? Dat zou best interessant (of grappig) kunnen zijn als hij dat doet. Op de een of andere manier betwijfelen we het. Deze nieuwe Texas Chainsaw Massacre gaat op 18 februari in première op Netflix.

De beste horrorfilms op NetflixBy admin