Sat. May 21st, 2022[Editor’s note: The following contains spoilers for Mother/Android.]

De nieuwe Hulu-film Moeder/Android is een verhaal over de robot-apocalyps dat echt gaat over de kracht van ouderlijke liefde. Chloe Grace Moretz schittert als Georgia, een jonge vrouw die leeft in een wereld waar robotbedienden een normaal onderdeel van het leven zijn; tot, dat wil zeggen, de nacht dat de androïden opstonden in een gewelddadige opstand tegen de mensheid.

Tot dan toe was het grootste probleem dat Georgia had, hoe zij en haar vriend Sam (Algee Smith) haar ongeplande zwangerschap zouden afhandelen – enkele maanden later banen ze zich een weg door de noordoostelijke weggetjes richting Boston, waar er een belofte is van een schip dat hen zou kunnen helpen ontsnappen uit een verwoest Amerika. Het enige wat ze hoeven te doen is de constante dreiging van robotaanvallen overleven, om nog maar te zwijgen van haar eigen aanstaande bevalling.

Hoewel technisch sci-fi, is de film eigenlijk een liefdevol eerbetoon aan de biologische ouders van schrijver/regisseur Mattson Tomlin, die hem afstonden voor adoptie tijdens de Roemeense revolutie: de allegorie wordt heel duidelijk aan het einde van de film, wanneer een postbezorging Georgia en een zwaargewonde Sam komen uiteindelijk aan bij het beloofde dok, maar de Koreaanse functionaris daar vertelt hen dat het schip de baby alleen als vluchteling kan meenemen. Zo krijgt Georgia slechts enkele minuten om haar zoon een brief te schrijven en afscheid te nemen.

Na zijn best te hebben gedaan om haar in de loop van de film te beschermen, sterft Sam vermoedelijk aan zijn verwondingen, en de laatste reeks gebeurtenissen toont Georgia, alleen, brandende overblijfselen uit haar verleden terwijl ze ook vooruitgaat naar haar eigen sombere toekomst. Het is een zeer aangrijpend einde, en Moretz was in een Zoom-interview met Consequence genereus genoeg om de meest emotionele beats uit te pakken, inclusief Sam’s dood buiten het scherm en hoe het was om die brief te schrijven.

Het onderstaande interview is voor de duidelijkheid getranscribeerd en bewerkt.
By admin