Tue. May 17th, 2022


Monkees-acteur Michael Nesmith is een natuurlijke dood gestorven, bevestigt zijn familie. Hij was 78.

“Met oneindige liefde kondigen we aan dat Michael Nesmith vanmorgen is overleden in zijn huis, omringd door familie, vredig en met natuurlijke oorzaken”, zei zijn familie in een officiële verklaring. “We vragen je om onze privacy op dit moment te respecteren, en we danken je voor de liefde en het licht dat jullie hem en ons allemaal hebben getoond.”

Nesmith maakte zich los van het prefab-begin van de Monkees en werd een eigen muzikale pionier, maar pas nadat hij een interne opstand had geleid om creatieve controle te krijgen van producer Don Kirshner. Ze kwamen voort uit die gevechten met de jaren 1967 Hoofdkwartier, het eerste door de band zelf gemaakte Monkees-album.

Nesmith ging verder met het componeren van een aantal van hun meest complexe materiaal, waaronder favorieten als ‘Listen to the Band’, ‘Mary, Mary’, ‘The Girl I Knew Somewhere’ en ‘Circle Sky’, voordat hij een baanbrekende figuur in de countryrock werd.

Hij vormde de First National na de eerste splitsing van de Monkees, maar kon zijn nieuwe muzikale concept niet voorbij de lange schaduw van zijn voormalige band brengen. Ze gingen uit elkaar voordat groepen als de Eagles, de Byrds en de Flying Burrito Brothers het opkomende genre mainstream maakten.

Nesmith verzette zich tegen de eerste reünie-ouvertures van Monkees voordat hij zich laattijdig bij zijn voormalige bandleden voegde voor een tour in 2012 en een gerenommeerd reüniealbum, 2016’s Goede Tijden! Hij en Micky Dolenz hebben pas onlangs een afscheidstournee van Monkees voltooid, waarbij ze als duo optraden na de dood van Peter Tork.

10 beroemde films die tot grote rechtszaken hebben geleidBy admin