Mon. May 16th, 2022


Theatervolk is op zoek naar monologen van studentschrijvers. We zijn op zoek naar monologen die delen JOUW perspectief op een voor u belangrijke feestdag of herdenkingsdag. Gekozen monologen worden samen gepubliceerd in een bronnenboek. Gekozen schrijvers ontvangen $ 100 voor hun monoloog en een exemplaar van het boek.

Schrijver Criteria
 • De schrijver moet een student zijn op de middelbare school (cijfers 5-8) of de middelbare school (cijfers 9-12).
Monoloog Criteria
 • Originele monologen van één tot twee minuten.
 • Maximaal één pagina, dubbele regelafstand, 12-punts lettertype.
 • Stukken geschreven voor één personage.
 • Karakter moet een pre-tiener of tiener zijn.
 • Geen musicals, liedjes of poëzie.
 • De monoloog moet origineel zijn en mag niet uit een andere bron komen.
 • We moedigen je aan om je stem te delen. Deel je verhaal. We willen weten welke feestdagen en herdenkingsdagen belangrijk zijn voor Jij, jouw familie, jouw vertrouwen, jouw cultuur, jouw identiteit. Schrijf over je gedachten, gevoelens, herinneringen, tradities, ervaringen of waarom een ​​bepaalde vakantie je aanspreekt. We zijn op zoek naar BEIDE komische en dramatische monologen.
 • Enkele voorgestelde feestdagen en herdenkingsdagen zijn:
  • Kerstmis, Ramadan, Chanoeka, Chinees Nieuwjaar, Diwali, Eid Al-Fitr, Bodhi-dag, Dia de los Muertos. Kwanzaa, Yalda, Juneteenth, Solstice, Moederdag/Vaderdag, Veteranen/Herdenkingsdag, Internationale Vrouwendag, Inheemse Volksdag, Nationale Dag voor Waarheid en Verzoening, Wereld Geestelijke Gezondheidsdag, Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie, Internationale Dag van Voornaamwoorden , Nationale Coming Out Day, Internationale Dag van Personen met een Handicap, Wereld Suïcide Preventie Dag.
  • Dit is geen uitputtende lijst en dit zijn ook niet de enige feestdagen en herdenkingsdagen die we in overweging zullen nemen. De sleutel is dat de feestdag of herdenkingsdag belangrijk voor je is en dat je je perspectief deelt via de monoloog.
Deadline inleveren?
 • Inzendingen geaccepteerd van 10 januari 2022 – 18 februari 2022.
Inzendingskosten?
 • Er zijn geen inzendingskosten.
Honorarium?
 • Elke gekozen student ontvangt $ 100 voor hun monoloog.
Hoe in te dienen
 • Vul hier het Google formulier in. (**OPMERKING: Link is live vanaf 10 januari 2022)
 • Het formulier moet worden ingediend door een docent en het e-mailadres van de docent bevatten.
 • De monoloog moet worden opgenomen als onderdeel van het Google-formulier.
 • Het formulier MOETEN volledig worden ingevuld om in aanmerking te komen. Onvolledige formulieren worden gediskwalificeerd.

Dien hier alle monologen in! (**Link is live vanaf 10 januari 2022**

Leraren! Klik hier voor onze les Een monoloog schrijven om met uw leerlingen te gebruiken.


Wil je meer weten over onze nieuwste toneelstukken, bronnen en weggeefacties?
Zet je op onze lijst!

By admin