Mon. May 16th, 2022


Kerstmis kwam vroeg voor Nas-fans. Na minder dan een dag van tevoren heeft de rapper zijn verrassende veertiende album uitgebracht Magie. Stream hem hieronder via Apple Music en Spotify.

De LP markeert de tweede studioset van het jaar voor de Nas, die slechts vijf maanden later arriveert Ziekte van de koning II in juli. Het is ook zijn derde samenwerkingsalbum met Hit-Boy, na het origineel ziekte van de koning project en het vervolg.

“MAGIE hangt in de lucht. Midnight et gloednieuwe muziek om bij te horen’, schreef de rapper om de aankondiging te doen voordat hij zowel Hit-Boy als Mass Appeal Records tagde.

Het negen-track project bevat nummers met de titels “Speechless”, “Meet Joe Black” en “Hollywood Gangsta, en slechts twee gasten op de tracklist met A$AP Rocky en DJ Premier die hun krachten bundelen op “Wave Gods”.

Stream Nas’ Magie met Hit-Boy hieronder.

Afgezien van hun samenwerking, werkten Nas en Hit-Boy eerder dit jaar samen om “Life is Like a Dice Game” nieuw leven in te blazen, de voorheen onvoltooide samenwerking van de voormalige met Freddie Gibbs en Cordae die teruggaat tot de Illmatic sessies begin jaren ’90.

Elders in 2021 droeg Nas bij aan zowel “Bath Salts” als “Walking in the Rain” van het postume album van DMX Exodus evenals DJ Khaled’s met sterren bezaaide KHALED KHALED (op het album “Sorry Not Sorry” naast Jay-Z en James Fauntleroy). Zijn debuutalbum uit 1994 werd in maart ook geselecteerd door de National Recording Registry om opgenomen te worden in de archieven van de Library of Congress.

Magie Kunstwerk:

nas magic cover art hit-boy verrassingsalbum stream

Magie Tracklijst:
01. sprakeloos
02. Ontmoet Joe Black
03. Lelijk
04. 40-16 Gebouw
05. Hollywood-gangsta
06. Wu voor de kinderen
07. Wave Gods (feat. A$AP Rocky en DJ Premier)
08. De waarheid
09. ToegewijdBy admin