Sat. May 21st, 2022


Ondanks het feit dat ze veel gemeenschappelijke methoden en geluiden delen, is het maar heel zelden dat ambient-muziek die echt meditatief kan worden genoemd en EDM elkaar kruisen op een manier die ervoor zorgt dat ze elkaar daadwerkelijk oversteken. Vaak is new age-muziek net iets te zweverig met niet genoeg pop- of danscache om de gemiddelde EDM-fan op te vrolijken, en natuurlijk is EDM over het algemeen een beetje te geladen en te snel voor de spa of yurt. Er zijn echter een handvol artiesten die die code echt hebben gekraakt en met succes de grens tussen ambient en dans hebben vervaagd. Massive Attack, Moby en Morcheeba komen vrij snel voor de geest aan de EDM-kant van de dingen, terwijl acts als Rasa of Mohamed Assani misschien als meer meditatief worden bestempeld, maar die zich vertalen naar andere genres en instellingen.

Chawa (Engels ondubbelzinnig: Hava) Lilith, een zangeres en songwriter die via Berlijn naar de VS is gekomen en nu haar tijd verdeelt tussen LA en Atlanta, brengt sinds 2017 uit, maar vond echt haar pas met haar nieuwste EP, Welluidend en ze staat op het punt zich bij dat kleine maar prestigieuze aantal echte ambient-crossovers aan te sluiten. Een massale afwijking van haar eerdere aanbod, Welluidend is grotendeels beatless, maar houdt niettemin het gewicht en de pop-inzicht vast die hem uit de spa en mogelijk zelfs naar het festivalpodium zullen brengen.

Chawa Lilith zegt: Welluidend komt rechtstreeks uit haar eigen meditaties, vooral die van de laatste 18 maanden die vastzitten in een lockdown in Los Angeles. Als dit geluid een indicatie is van haar meditatieve ervaringen, kunnen we allemaal aannemen dat ze het nirvana heeft bereikt omdat het echt hemels is. Slim samenwerken met de opkomende Atlanta-producer Dawson Hendrix voor het mixen en masteren, Welluidend verdient zijn naam meermaals door middel van het ambient sound-werk dat de zang benadrukt en verheft tot een echt operaniveau. Het resultaat is, nou ja, welluidend.

De vocalen die solide zijn en de productie die schoon is, kunnen tot nu toe slechts één bereiken in het ambient-spel, dus wat maakt het echt uit Welluidend afgezien van de rest? Kortom, de songwriting. Door de manier waarop de tonen en zang in elkaar zijn gezet, klinkt het werk ongelooflijk fris en modern ondanks dat de stijl stevig in de meditatieve stuurhut zit. Met Chawa op instrumentals en Hendrix op mix, is het album gemakkelijk te beluisteren in elke omgeving, niet alleen in meditatie. De EDM-minded onder ons zou ook gemakkelijk kunnen zien dat een van deze tracks op een beat wordt gezet en opnieuw wordt gemixt of zelfs gewoon wordt gebruikt als break-muziek in een festivalset. Hartverwarmend en muzikaal solide tegelijk, Welluidend doet zijn naam eer aan, waar je ook naar wilt luisteren. Het is gewoon goede muziek.

Hoewel Chawa Lilith tot nu toe met een aantal genres in haar carrière heeft gespeeld, Welluidend lijkt voor haar een doorbraak te betekenen, zowel muzikaal als persoonlijk. Haar zelfvertrouwen is duidelijk toegenomen in de vier jaar sinds haar laatste album Perzische Prins, en dat vertaalt zich duidelijk naar haar werk en zelfs hoe ze haar zang presenteert. Experimenteren is altijd goed voor artiesten, maar ik hoop dat ze op dit ambient pad blijft en misschien blijft werken met elektronische producers. De muziekwereld kan dit soort opbeurend werk op dit moment zeker gebruiken, en Chawa Lilith is duidelijk iemand die het kan vertalen om een ​​enorm publiek te bereiken.

Welluidend is nu uit en kan op meerdere platforms worden gestreamd of gekocht door hier te klikken.

By admin