Sat. May 21st, 2022


Iedereen houdt van een beetje Cockney-rijmend jargon: “de appels en peren omhoog” voor “de trap op” of “wat is deze doos met speelgoed” voor “wat is dit voor geluid?” et al. zijn voorbeelden van de brutale woordspeling die, hoewel het meest voorkomt in het Victoriaanse Oost-Londen, nog steeds zijn weg vindt naar de moderne volkstaal. Als een knipoog naar die brutale Britse culturele wegwijzers die ook in de muzikale compositie voorkomen, kon de nieuwste single van het Seattle-duo The Nylon Admirals alleen “Butcher’s Hook” heten, het Cockney-rijm voor “look”.

Extreem brutaal in hun eigen stilistische recht, staan ​​The Nylon Admirals er al om bekend dat ze dol zijn op een goed eerbetoon, met hun J-pop/kawai-versie van Soundgarden’s “Black Hole Sun” (zang van Hastune Miku) van de debuut-LP van vorig jaar Drama een van hun meest gestreamde op Spotify tot nu toe. Veel van hun werk is een genre-versmelting van niet-heel-experimentele elektronica die de amen-break zo royaal gebruikt dat je zou denken dat we eigenlijk terug waren in 1991, aan de vooravond van Britse hardcore en jungle. Tenminste, totdat de compositie van de nummers van The Nylon Admirals in beeld komt.

Ook duidelijk fans van prog rock, klassieke compositie, opera en vroege, Ingeschakelde Bach-stijl electronica, houden The Nylon Admirals ervan om letterlijk alle muziektijdperken en genres door elkaar te halen met hun geliefde ameny breakbeat baslijnen. Als voorbeeld, hun meest recente single “Sono Binario” combineert operazang, industriële beats en videogamesynths. Van Drama nogmaals, “The Blind Watchmaker” brengt letterlijke opera en analoge klassieke piano naar een standaard breakbeat, terwijl “We Were Romans” 80s techno-stekens met klassiek koor, militaire strijdoproepen en, um banjo’s? Hebben we dat net goed gehoord? Het werkt echter, ondanks dat het vaak klinkt als de spaghetti-achtige willekeurige ruis die op een dag een verre ster kan bereiken via een zwart gat. Als Zappa elektronische muziek had gemaakt, zou het hier in de buurt zijn geweest. Hij zou het in ieder geval op prijs hebben gesteld.

“Butcher’s Hook” is gelukkig meer samenhangend en minder overal, maar met niet minder mashup-flare. Opnieuw genadig geaard door een ameny breakbeat die zich uitstrekt over 140 en 170, de belangrijkste synth is een soort oude zee-shanty-achtige melodie die lijkt te worden gespeeld op een citer of iets dergelijks, ook vergezeld van een hemelse vox-and-strings secundaire melodie die het nummer naar het andere belangrijke visitekaartje van The Nylon Admirals brengt: een onberispelijk ambient sound-ontwerp. In “Butcher’s Hook”, misschien omdat het niet zo chaotisch is, wordt het geluidsontwerp en het theatrale achtergrondwerk – een element dat in al hun tracks overheerst, let wel – volledig weergegeven en verkoopt het geluid hier echt. Dit is EDM-crossover-dingen; geen wonder dat het duo Hans Zimmer noemde als een van hun invloeden; ze zijn verdomd close met dit nummer.

Begeleid door zijn coole, steampunk-achtige video, belooft “Butcher’s Hook” een echte hook te worden voor het grotere EDM-publiek om de wonderbaarlijke gekheid van The Nylon Admirals te ervaren. Hoewel hun maffe, goed gecomponeerde, we wisten niet eens dat fusion fusion-elektronica misschien niet voor iedereen is, is het zeker, zoals het duo zelf zegt, “elektronische muziek voor sensatiezoekers. ”

“Butcher’s Hook” is nu uit en kan worden gestreamd met de rest van de discografie van The Nylon Admirals op Spotify. Bekijk hun andere video’s en remixen op hun YouTube-kanaal.

By admin