Tue. May 17th, 2022


Een eenmalige Olympische winterschaatsster kwam vandaag in heet water terecht toen ze werd beschuldigd van oplichting van de federale overheid van $ 10 miljoen aan Paycheck Protection Program (PPP)-leningen, waarvan ze naar verluidt een deel zou hebben gebruikt om een ​​Elijah Wood-film te financieren.

In gerechtelijke documenten die in Utah zijn ingediend, beweren officieren van justitie dat Allison Baver – die de Verenigde Staten vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van 2002, 2006 en 2010 als lid van het damesschaatsteam – meerdere leningaanvragen had ingediend waarin ze haar productiebedrijf, Allison Baver Productions, claimde, had maar liefst 430 werknemers en een maandelijkse loonlijst van $ 4 miljoen. Volgens de aanklacht was het gelijknamige bedrijf van Taylorsville, Utah een en al rook en spiegels, zonder werknemers.

En toch werden de aanvragen van Baver goedgekeurd voor een bedrag van 10 miljoen dollar. De regering beweert dat ze een deel van dat geld – slechts $ 150.000 – heeft gebruikt om de film van 2021 te financieren Geen man van God. De indie-film, met in de hoofdrol Elijah Wood, vertelt het verhaal van de verwrongen relatie tussen Ted Bundy en de echte FBI-agent Bill Hagmaier, terwijl de veroordeelde seriemoordenaar zijn misdaden gedetailleerd uiteenzet in afwachting van executie in de dodencel.

Het bedrijf van de atleet haalde voor het eerst de krantenkoppen in Utah in juli 2020 toen haar torenhoge PPP-lening de wenkbrauwen deed fronsen bij het ministerie van Financiën. Destijds hadden noch het Utah Office of Economic Development, de Salt Lake Chamber, noch de Utah Film Commission van het bedrijf gehoord, en zijn kantoren stonden vermeld op het woonadres van Baver in Taylorsville, volgens berichtgeving van De Salt Lake Tribune.

In 2010 behaalde Baver de bronzen medaille op de 3000 meter estafette voor dames op de Winterspelen in Vancouver. Ze kondigde in 2017 aan dat ze stopte met schaatsen.By admin